На сьогодні жодного випадку захворювання поліомієлітом на Луганщині не зафіксовано

У місті Старобільську 30 вересня заступник начальника управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Ілона Карпенко провела нараду з працівниками медичних закладів району за темою: «Поліомієліт: попередження, діагностика, профілактика, шляхи передачі».

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

За словами Ілони Карпенко, днями Луганська обласна дитяча клінічна лікарня у місті Лисичанську отримала вакцину від поліомієліту у кількості 36,6 тис доз, згідно із замовленням 2014 року.

Вона також зауважила, що найближчим часом до Луганської області з Києва надійде вакцина для проведення вакцинації проти поліомієліту у 3 тури.

Ілона Карпенко наголосила, що на сьогодні жодного випадку захворювання поліомієлітом на Луганщині не зафіксовано. Проте, інформування населення щодо профілактики захворювання поліомієлітом є дуже важливим для підтримки такого показника.

«Працівники медичних закладів області роблять все необхідне, аби громадяни отримували необхідну інформацію про хворобу поліомієліт. Зокрема, на стендах медичних закладів розміщені санітарні бюлетені, а з громадянами ведеться роз’яснювальна робота», – наголосила вона.

Последние комментарии