У Сєвєродонецьку до Дня усиновлення відбулися обласні урочистості

У Сєвєродонецьку до Дня усиновлення відбулися обласні урочистості

30 вересня у Сєвєродонецькому міському Палаці культури з нагоди Дня усиновлення вшановували прийомних батьків, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, опікунів, піклувальників.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

В урочистостях взяла участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, яка висловила шану всім присутнім за їх шляхетну місію у виховуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування й опинившихся в скрутних життєвих обставинах. «Це свято для дітей, які отримали люблячих та дбайливих батьків. Це свято сімей, які взяли на себе відповідальність за долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийміть доземний уклін та найщиріші слова вдячності за ваші добрі вчинки та справи. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше – щастя мати родину», – підкреслила Ольга Лішик.

На сьогодні в області 22 дитини усиновлено нашими співвітчизниками, 968 дітей виховуються в сім’ях опікунів, 217 дітлахів мають можливість щодня пригортатися до мами й тата в прийомних сім’ях та дитячих будинків сімейного типу. 

Та бажаючих подарувати дитині любов батька й мати, турботу та піклування з часом менше не становиться. Навіть у надзвичайних складних умовах нинішнього року на сімейні форми виховання влаштовано 127 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

В ході святкування Ольга Лішик урочисто вручила Почесні грамоти облдержадміністрації Олені Бондар – прийомній матері з міста Рубіжного, Альоні Зубко – матері-виховательці з с. Кудряшківка Кремінського району, Вікторії Мележик – прийомній матері з с. Нижньобараниківка Біловодського району, Євгенію Подгайку – батьку-вихователю з смт Білокуракине, Тетяні Сіденко – опікуну з міста Сєвєродонецька, Аллі Станкевич – прийомній матері з с. Веселе Старобільського району, Ганні Чолобитько – опікуну з м. Сватове «за вагомий особистий внесок у вирішення питань соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створення сприятливих умов для їх всебічного розвитку і виховання, формування високих духовних і моральних якостей».

Последние комментарии