Податковою міліцією м. Сєвєродонецька викрите фіктивне підприємство

Податковою міліцією м. Сєвєродонецька викрите фіктивне підприємство, яке було створене з метою прикриття незаконної діяльності та використовувалось у схемах ухилення від сплати податків

За інформацією заступника начальника оперативного управління ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області Дмитра Гавриленко, слідчим відділом фінансових розслідувань ДПІ у м. Сєвєродонецьку спільно з прокуратурою м. Сєвєродонецька в ЄРДР зареєстроване кримінальне провадження за ч.1 ст.205 КК України «Фіктивне підприємництво»  за фактом створення та реєстрації громадянином України, за винагороду без мети зайняття підприємницькою діяльністю, приватного підприємства у сфері будівництва, яке в подальшому  використовувалось у схемах ухилення від сплати податків.

Встановлено, що з метою прикриття протизаконної діяльності, у період з січня 2014 по липень 2015, створене підприємство використовувалось невстановленими особами при здійсненні фінансово-господарських взаємовідносин по наданню будівельних послуг суб`єктам реального сектору економіки без фактичного документального проведення  таких операцій на загальну суму більше 50,0 млн.грн.

Такі дії сприяли нанесенню збитків державі, які виражені у протизаконному формуванню податкового кредиту з ПДВ підприємствами реального сектору економіки у сумі 9 млн.грн.

Підводячи підсумок, Дмитро Гавриленко повідомив, що в теперішній час тривають слідчі дії.

 

ОУ ДПІу м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області                              

 

 

 

Последние комментарии