На Луганщині – тиша. Українські військовослужбовці – у готовності до відведення озброєння менше 100 мм

За останню добу станом на 7-му ранку 2015 року на Луганському та Артемівському (Попаснянський район) напрямках вздовж лінії розмежування дотримувався режим припинення вогню.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Вчора ввечері керівництво т.з. «ЛНР» приєдналось до доповнень до Мінських угод раніш підписаних представниками ОБСЄ, Росії та України, які регламентують відвід танків і гармат калібром до 100 мм протягом двох діб з моменту ратифікації.

Військове командування підрозділів ЗС України сектору «А» провело зустріч з керівництвом місії ОБСЄ на Луганщині. Узгоджено, що за умови дотримання протягом сьогоднішньої та завтрашньої доби вздовж лінії розмежування режиму припинення вогню, відведення озброєння здійснюватиметься на 15 км і пройде в два етапи. Перший — розпочнеться зі Станиці Луганської. Спочатку відводитимуться 82-мм міномети, потім — СПГ-9. На кожному етапі — узгодження з ОБСЄ. Виконання протоколів Мінських домовленостей українська сторона проводитиме за присутності преси. Отож deadline – 2 жовтня, за умови повної тиші. Нагадаємо, термін згортання розрахунку міномета -  до 3 хв.

Последние комментарии