У Сєвєродонецьку розпочав роботу міжнародний Східноукраїнський форум «Відновлення через діалог»

У Сєвєродонецьку розпочав роботу міжнародний Східноукраїнський форум «Відновлення через діалог»

У місті Сєвєродонецьку 23-24 вересня 2015 року проходить дводенний міжнародний Східноукраїнський форум «Відновлення через діалог». Захід проводиться при підтримці ОБСЄ спільно з обласною військово-цивільною адміністрацією за участю представників громадських організацій, у тому числі, міжнародних, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. У заході також приймає участь завідувач сектору оздоровлення пільгових категорій громадян Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Борис Губанов.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Протягом першого дня форуму учасники працювали в п’яти тематичних групах: перспективи реформування міжбюджетних відносин, гуманітарна сфера, розвиток сільського господарства, енергетична безпека, взаємодія силових органів з місцевою владою та громадянським суспільством. Представник Департаменту долучився до роботи сесії з питань розвитку гуманітарної сфери та визначив перелік конкретних питань до розгляду. Так, він наголосив на необхідності доопрацювання нормативно-правової бази щодо внутрішньо переміщених осіб, зокрема, затвердження чіткого переліку населених пунктів, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження шляхом прийняття проекту розпорядження КМУ, розробленого обласною військово-цивільною адміністрацією. Також зазначено необхідність прийняття законопроекту щодо внесення змін у Закон України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та вирішення на державному рівні питання надання компенсації населенню за зруйноване житло внаслідок проведення АТО. Крім того, учасники підтримали ідею необхідності вдосконалення чинного законодавства у напрямку підвищення мотивації держслужбовців та працівників бюджетної сфери, адже саме від їх ставлення до роботи залежить якість отримуваних населенням послуг.

У ході роботи другого дня форуму заплановано презентацію напрацювань тематичних груп представникам ОБСЄ, центральних органів виконавчої влади та керівництва обласної військово-цивільної адміністрації з метою спільного пошуку шляхів вирішення піднятих проблем.

Последние комментарии