На Луганщині зафіксовано 4 обстріли

За останню добу станом на 7-му ранку 24 вересня 2015 року на  Луганському та Артемівському (Попаснянський район) напрямках  на лінії розмежування – зафіксовано 4 обстріли адептів «русского мира».

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Зокрема, близько 18-00 на Артемівському напрямку поблизу контрольного пункту перетину ДПС (район м. Золоте Попаснянського району) російські найманці відкрили вогонь зі стрілецької зброї по мобільній групі прикордонників. Триває розслідування.

А на Луганському напрямку маємо помітну активізацію НЗФ у порівнянні з попередніми трьома тижнями. Зокрема вчора з 21-43 по 21-49 з напрямку окупованого м. Слов’яносербськ по позиціям підрозділу ЗС України поблизу селища Кримське Новоайдарського району працював снайпер противника (зафіксовно 10 пострілів). З 22-05 по 22-07 бойовики т.з. «ЛНР» на цій же ділянці вели вогонь зі стрілецької зброї. А в 22-42 – 22-45 обстріл з використанням АК та РПК повторився.  Втрат серед бійців АТО немає.  Дії російських найманців мали провокаційний характер. Українські військовослужбовці у відповідь вогонь не відкривали

23.09 під час перевірки польових доріг у лісосмузі в районі с. Кримське Новоайдарського району троє військовослужбовців ЗСУ підірвався на протипіхотній міні. Внаслідок підриву один військовослужбовець загинув, двоє — отримали поранення. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст. 258 КК України «Терористичний акт», інформує відділ зв’язку з громадськістю ГУ МВС у Луганській області.

Вчора до травматологічного відділення ЦМЛ м. Сєвєродонецька у непритомному стані, з численними осколковими пораненнями тіла та травматичною ампутацією верхньої кінцівки, за інформацією  ГУ МВС у Луганській області, було доставлено військовослужбовця ЗСУ, 1974 р.н.  Врятувати життя захиснику України не вдалося. У ході проведення перевірки встановлено, що вказані тілесні ушкодження він отримав 22.09 приблизно о 19-20, перебуваючи за місцем дислокації в районі міста Золоте Попаснянського району, внаслідок необережного поводження з гранатою. Крім цього, під час вказаної події отримали тілесні ушкодження  ще 2 військовослужбовці, 1989 та 1978 р.н. Діагноз: численні вогнепальні осколкові поранення 

Підрозділи ЗС України продовжують активно використовувати режим тиші для підвищення бойового вишколу. Тривають навчання з вогневої підготовки на полігонах поблизу с. Трьохізбенка та Червоний Жовтень. У військових частинах ЗСУ продовжуються збори з молодими фахівцями інженерної служби. Акцент – на розмінування та мінно-вибухову безпеку.

Мобільна група саперів ЗС України сьогодні працюватиме у районі нп Бахмутівка. Проводитиметься розмінування.

У м. Щастя сьогодні працює одноденний форум з відновлення інфраструктури. А завтра 92-а омбр ЗС України  відзначатиме день військової частини. У нп. Артема о 10-00 на центральній площі місцевим мешканцям та гостям буде представлено зразки бронетехніки та стрілецької зброї. Відбудеться товариський матч між футбольними командами 92-ї бригади та молодіжною збірною м. Щастя. З концертом виступить відома українська музична група «Тартак».

Последние комментарии