Зусилля керівництва т.з. «ЛНР» спрямовані на підрив віри населення у мирне вирішення конфлікту

За останню добу станом на 7-му ранку 20 вересня 2015 року на Луганському та Артемівському (Попаснянський район) напрямках вздовж лінії розмежування дотримувався режим припинення вогню. 

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Водночас, незважаючи на зменшення кількості порушень Мінських домовленостей, які спостерігаються з кінця серпня, підтримувані РФ бойовики НЗФ продовжують провокаційні дії з метою підриву віри місцевого населення у мирне вирішення конфлікту. Керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-майор Борис Кременецький повідомив, що нині характерними діями бойовиків НЗФ є проведення бойових навчань поблизу лінії розмежування з використанням забороненого Мінськими угодами озброєння, мінування так званої «сірої» або буферної зони, перегрупування підрозділів бойовиків та важкого озброєння в бойові порядки та імітація нападів. Триває регулярне інформування місцевого населення про можливі майбутні напади підрозділів Збройних Сил України або артилерійські нальоти. Має місце психологічний тиск на українських військовослужбовців через засоби радіозв'язку з поширенням дезінформації про планування нападу або за допомогою SMS з погрозами, які пересилаються в тому числі і родичам військовослужбовців.

Сили АТО продовжують активно використовувати режим припинення вогню для підвищення бойового вишколу, злагодження підрозділів та ремонту техніки. На Луганщині закінчують роботи на 29-му блокпості, що в районі Новотошківки Попаснянського району, де ще нещодавно було гаряче. Триває дообладнання 2-ї та 3-ї лінії оборони, а також проводиться утеплення бліндажів та вогневих точок. Військовослужбовці частин ЗС України на передовій несуть службу на ОП, блокпостах, у секретах та перебувають у повній готовності до відбиття будь-яких атак бойовиків т.з. «ЛНР» та російських зайд.

Последние комментарии