В Сєвєродонецьку обговорено питання щодо реформування служби зайнятості в Національне агентство зайнятості

В Сєвєродонецьку обговорено питання щодо реформування служби зайнятості в Національне агентство зайнятості

18 вересня у Луганському обласному центрі зайнятості відбулася нарада, на якій було підбито підсумки діяльності служби зайнятості за січень-серпень 2015 року та обговорено питання щодо реформування служби зайнятості в Національне агентство зайнятості.

Нарада відбулася під головуванням директора Луганського обласного центру зайнятості Сергія Болотського за участю начальників структурних підрозділів Луганського обласного центру зайнятості, директорів базових центрів зайнятості області, Центру професійно-технічної освіти ДСЗ, радника Міністра соціальної політики у Луганській області Сергія Самарського.

Сергій Володимирович у своєму виступі підвів підсумки роботи служби зайнятості області за січень-серпень 2015 року. Зокрема, він проінформував, що протягом 8 місяців поточного року послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалися більше 28,4 тис. безробітних. До центрів зайнятості Луганської області надійшла інформація про наявність більше 9,0 тис. вільних робочих місць від 1,5 тис. роботодавців області.

Постійне місце роботи за направленням служби зайнятості отримали майже 8,2 тис. осіб, з них близько 6,1 тис. громадян мали статус безробітного. Отримали одноразову виплату допомоги та відкрили власну справу 91 особа. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску працевлаштовано 116 осіб.

Профнавчання, перенавчання та підвищення кваліфікації за направленням державної служби зайнятості проходили майже 1,8 тис. безробітних. На базі ДНЗ «Луганський центр ПТО ДНЗ» проходив профнавчання 707 безробітний на курсах цільового призначення.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено близько 3,8 тис. безробітних осіб.

Також учасники наради окремо обговорили питання реформування служби зайнятості та проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття».

Последние комментарии