На Луганщині зафіксовано бойове зіткнення та порушення державного кордону України

За останню добу станом на 6-ту ранку 13 вересня 2015 року на Луганському та Артемівському напрямках вздовж лінії розмежування загалом дотримувався режим припинення вогню. 

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Водночас  о 16.35 в районі с. Сизе Станично-Луганского району  диверсійно-розвідувальна група противника до 10 осіб, наблизившись до опорного пункту підрозділу ЗСУ, відкрила вогонь по українських позиціях зі стрілецької зброї. Наші військовослужбовці дали рішучу відсіч — російські найманці відступили. Втрат серед особового складу ЗСУ немає. 

12 вересня о 6 годині ранку прикордонний наряд від відділу прикордонної служби «Мілове» на напрямку Чертково (РФ) – Мілове (Україна) на відстані 100 метрів від державного кордону затримав двох громадян Російської Федерації, які виявилися рідними братами. Один з них — діючий військовослужбовець 6 окремої танкової бригади Західного військового округу з місцем дислокації с. Муліно м. Нижній Новгород. Військове звання – рядовий. Посада – заступник командира взводу – командир бойової машини. Зі слів іншого затриманого, він не є військовослужбовцем ЗС РФ та військової служби не проходив, хоча так само як і брат був у військовій формі.

За свідченням затриманого російського солдата: 12 вересня 2015 року з дозволу керівництва частини він виїхав із м. Нижній Новгород до місця свого проживання у Воронезький області залізничним транспортом. В подальшому разом із братом, його дружиною та матір’ю на автівці ВАЗ 2110, вони направились до смт. Чертково (РФ), аби купити поросят на території України у смт. Мілове. Поспілкувавшись з невідомими людьми, порушники дізнались, що на територію України можна потрапити в районі провулку Степний на території смт. Чертково. Таким чином брати незаконно перетнули державний кордон України, хоча за свідченням цивільного, він бував у Міловому в 2013 році та знав, де знаходиться ринок по вул. Дружби Народів на території України. При цьому матір та дружина залишились очікувати в транспортному засобі на території РФ.

Під час затримання обидва порушники були в військовій формі ЗС РФ без розпізнавальних знаків. Зі слів російського солдата, він вирішив одягнути військову форму, оскільки теплого цивільного одягу не мав. Також він подарував військову форму брату. При цьому російський військовий випадково забув мобільний телефон та документи в машині.

На даний час обставинами даної справи займаються слідчі компетентних українських служб.

На полігонах Луганщини сьогодні також тиша. З понеділка продовжаться інтенсивні навчання з вогневої підготовки.

Групи військових саперів забезпечують безпеку сільськогосподарським підприємствам під час збору урожаю, проводять розмінування. Триває відновлення інфраструктури краю.

Сили АТО повністю контролюють ситуацію на Луганському та Артемівському напрямках.

Последние комментарии