Державтоінспекція проводить заходи, спрямовані на виявлення водіїв у нетверезому стані

Державтоінспекція проводить заходи, спрямовані на виявлення водіїв у нетверезому стані

Сотні скалічених доль, втрачені здоров'я та життя через аварії, щоденні висвітлення в ЗМІ страшної статистики, медичні лекції та бесіди вартових доріг про реакцію нетверезої людини на дорожню ситуацію, посилення штрафів ДАІ, позбавлення водійських прав – нічого не зупиняє людей від спокуси сісти за кермо після випитого алкоголю.

За вісім місяців поточного року з вини нетверезих водіїв на автодорогах та вулицях Луганській області сталося 30 ДТП, у яких три людини загинуло і 40 травмовано. За цей же період часу до адміністративної відповідальності притягнуто понад 1450 водіїв, які керували транспортними засобами у стані сп'яніння.

З метою попередження дорожньо-транспортних пригод з вини нетверезих водіїв, забезпечення безпеки дорожнього руху, зниження рівня аварійності і смертності на дорогах, Державтоінспекція області проводить профілактичні відпрацювання з виявлення та припинення фактів керування транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння.

Як показує статистика, кількість людей, які сідають за кермо напідпитку, у вихідні дні зростає. Тому саме у вихідні максимальна кількість нарядів ДАІ заступає на патрулювання, у тому числі й у нічний час.

Особливо уважно відпрацьовуються маршрути поблизу розважальних закладів, відвідувачі яких після вживання спиртних напоїв сідають за кермо і нерідко стають винуватцями дорожньо-транспортних пригод.

Тільки за минулі вихідні працівниками ДАІ Луганської області виявлено та усунено від керування 39 водіїв, які перебували за кермом на підпитку.

Державтоінспекція звертається до всіх учасників дорожнього руху з проханням не залишатися байдужими до проблеми пияцтва за кермом і своєчасно інформувати правоохоронні органи про водіїв, які ведуть себе на дорозі неадекватно, керують автомобілем у нетверезому стані. Для цього достатньо набрати номер 102 з будь-якого телефону.

 

ВДАІ з обслуговування м.Сєвєродонецьк

Последние комментарии