Прокуратура попереджує про шахрайство

В останній час до чергової частиниміського відділу  Сєвєродонецького ГУМВС України у Луганській області стали частіше поступати заяви про вчинення шахрайських дій з боку осіб, які видають  себе працівниками міліції. Щодня в місті Сєвєродонецьку подібні злочини стали виявлятися все більше.

До громадян міста поступають дзвінки від невідомих осіб, які представляються працівниками міліції, та повідомляють громадян про те, що їх родичі вчинили кримінальне правопорушення, та вимагають грошові кошти за не притягнення до кримінальної відповідальності. Надалі шахраї вимагають перевести грошові кошти на банківський рахунок. Грошовий коефіцієнт становить від 300 до 10000 гривень. Частіше такі дзвінки поступають до громадян у нічний або вечірній час, шахраї використовують стресовий стан потерпілої особи, пов’язаний із переживаннями за долю близьких родичів. При цьому, потерпілій особі не дають можливості зробити дзвінок до свого родича, який нібито затриманий працівниками міліції, а грошові кошти вимагають перевести негайно.

Як зразок, до Сєвєродонецького МВ ГУМВС надійшло повідомлення про те, що 07.07.2015 року приблизно о 13-30 год. невстановлена особа, шляхом обману, під приводом того, що син потерпілої потрапив до міліції, заволоділа грошовими коштами Желновач Н.Г. у сумі 3000 грн., чим завдала матеріальної шкоди.  

 

І.О.Голуб, прокурор прокуратури м. Сєвєродонецька, юрист 3 класу

Последние комментарии