Конструктивна зустріч освітян

Конструктивна зустріч освітян

Напередодні початку нового навчального року відбулася традиційна міська серпнева конференція педагогічних працівників під назвою «Реалії та перспективи розвитку освіти Сєвєродонецька».

Освітяни зустрілися, щоб проаналізувати зроблене, накреслити завдання на новий навчальний рік, скоординувати дії для продовження виконання вимог Державних стандартів освіти у початковій та базовій школі, реалізації концепції національно-патріотичного виховання, виконання нового закону про освіту, який планується до прийняття цієї осені.

У роботі конференції взяли участь заступник міського голови Сергій Терьошин, начальник фінансового управління Сєвєродонецької міської ради Марина Багрінцева, представники громадських організацій, профспілки педагогічних працівників, дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних закладів освіти міста.

Начальник відділу освіти міськради Ольга Каширіна виступила з доповіддю, в якій підбила підсумки роботи системи освіти міста в минулому навчальному році та окреслила завдання на рік наступний. Доповідь продовжилася виступами працівників відділу освіти, педагогів навчальних закладів щодо актуальних питань в освітній галузі.

Від імені міського голови Валентина Казакова з початком нового навчального року всіх присутніх привітав заступник міського голови Сергій Терьошин.

 «Я вважаю, що освіта Сєвєродонецька гідно закінчила 2014-2015 навчальний рік, – сказав Сергій Федорович. – На конференції ми стали учасниками творчої та конструктивної розмови, що спрямована на виконання основної нашої мети – навчання дітей, починаючи з дошкільної освіти і закінчуючи випускниками загальноосвітніх шкіл. Міська рада постійно піклується про створення гідних умов для роботи освітян. Це і ремонтні роботи, і оснащення, і фінансове забезпечення, яке за останні роки значно виросло. Стабільно збільшується кількість груп у дошкільних навчальних закладах. Вирішуються важливі питання щодо покращення енергоефективності споруд навчальних закладів.

Я хочу закликати вас ініціативно та творчо відноситися до можливостей, які нам пропонують зарубіжні інвестиційні програми, конкурси та гранти, докласти всіх зусиль до поліпшення умов та організації роботи в системі освіти».

Наприкінці конференції відбулася церемонія нагородження, під час якої грамотами виконкому Сєвєродонецької міської ради за високий професіоналізм, кропітку і відповідальну працю, діловий підхід та зразкове виконання своїх посадових обов’язків, за підсумками атестації 2015 року були нагороджені директори СЗШ №19, 4, 10 і 18 Алла Бєлкіна, Тетяна Лєбєдєва, Наталія Простак і Наталія Фоменко, вчителі географії СЗШ №6 і 15 Ольга Кваша та Людмила Черкашина, вчитель української мови та літератури Сєвєродонецького навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа-колегіум Національного університету «Києво-Могилянська академія» Лідія Чмихало.

Почесною грамотою Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації за високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, досягнуті успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління нагороджені вчитель географії гуманітарно-естетичної гімназії Олена Василенко, вчитель початкових класів СЗШ №11 Марина Золотарьова, вихователь ДНЗ №24 Ганна Кравченко, вчитель історії СЗШ №19 Нелля Купленко, вихователь-методист ДНЗ №26 Ірина Лєпська, вчитель української мови та літератури багатопрофільного ліцею Тетяна Марисняк. Також Почесні грамоти відділу освіти міської ради отримали шість, а грамоти – дев’ять освітян.

Нагородження сєвєродонецьких працівників освіти продовжилося і наступного дня у міському відділі освіти, де їм були вручені медалі «За жертовність і любов до України» від Святійшого Патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета.

 

Джерело: sed-rada.gov.ua

Последние комментарии