Стартувала фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні» у Сєвєродонецьку

Стартувала фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні» у Сєвєродонецьку

26 серпня у Сєвєродонецьку (Луганська область) відбулось відкриття фотовиставки «Жінки і конфлікт в Україні». На відкриття завітали представники обласної та міської влади, громадського сектору, представники ЗМІ, мешканці та гості міста. Виставку супроводжувала класична музика у виконанні струнного квартету Луганської обласної філармонії "Фієста".

Близько 40 робіт, які були відібрані для виставки, розповідають історії українських жінок, які виконують різні ролі в настільки нелегкий час для України. Метою даної фотовиставки є привернення уваги суспільства до проблем гендерного насильства, а також стимуляції активних дій, спрямованих на подолання насильства щодо жінок і дівчат, адже гендерне насильство - це порушення прав людини.

Багато суперечок, обговорень викликали роботи українських професійних фотографів та аматорів. Сперечалися про те, наскільки важлива роль жінки. Хтось наполягав, що роль жінок тільки радувати, хтось - тільки народжувати дітей.

«Під великим враженням від жорстокої правди, представленої на цих фотороботах. Хочеться щоб в Україні у жінок була можливість відстоювати справедливість і рівноправ'я» – поділилася своїми враженнями відвідувачка фотовиставки.

На думку організаторів Сєвєродонецької молодіжної ради, виставка досягла своєї мети - вона посіяла зерно роздумів і суперечок в обговоренні ролей жінки в сучасній Україні. Виставка дала можливість за чашкою чаю відкрито обговорити проблеми, пов'язані з проблемою гендерних стереотипів та значення жінки у військових конфліктах.

Виставка підготовлена спільними зусиллями Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine, Міністерство соціальної політики України та Український Жіночий Фонд.

Ініціаторами проведення фотовиставки «Жінки і конфлікт в Україні» у Сєвєродонецьку виступили громадська організація «Сєвєродонецька молодіжна рада» спільно з управлінням культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації за підтримки Cєвєродонецької міської ради.

У Сєвєродонецьку виставка проходитиме до 9 вересня, після чого відправиться до Дніпропетровську, Житомиру та  м. Добропілля (Донецька обл.). 

Последние комментарии