Освітяни Луганщини взяли участь у традиційній серпневій конференції

Освітяни Луганщини взяли участь у традиційній серпневій конференції

У місті Сєвєродонецьку 26 серпня відбулась обласна серпнева конференція педагогічних працівників на тему: «Науково-методичне забезпечення якості освіти й патріотичного виховання дітей та учнівської молоді Луганської області».

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У конференції взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, співробітники Департаменту освіти і науки ОДА, заступники міських голів та голів райдержадміністрацій із гуманітарних питань, ректори вузів, керівники управлінь освіти міських рад і райдержадміністрацій, загальноосвітніх, позашкільних, дошкільних навчальних закладів, шкіл-інтернатів та інші представники закладів освіти області. 

Зі словами привітання до учасників конференції звернулася Ольга Лішик, яка підкреслила важливість патріотичного виховання дітей та молоді в складний для України час.
Було підкреслено, що держава робить усе можливе для того, щоб якомога більше дітей отримали документи про середню освіту в Україні та змогли продовжити навчання у вишах.
В. о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації – начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти Тетяна Ткачова розповіла про пріоритети розвитку системи освіти у Луганській області. 

Також були порушені питання національно-патріотичного виховання як невід’ємної складової підготовки майбутніх педагогів в умовах нових політичних реалій та суспільних викликів. Із цим виступили проректор із наукової роботи ЛОІППО Ольга Касьянова, директор відокремленого підрозділу «Лисичанський педагогічний коледж» ЛНУ імені Тараса Шевченка Галина Міненко, завідувач КУ «Сватівський районний методичний кабінет» Олександра Гайдидей та інші керівники навчальних закладів міст і районів області. 

Підбиваючи підсумки, учасники конференції підкреслили, що актуальним залишається питання реформування системи освіти, яке є чинником її інтегрування в європейський і світовий освітній простір, децентралізації та дебюрократизації управління освітньою сферою, запровадження нової системи якості освіти, реалізації державних освітніх стандартів.

Последние комментарии