Правоохоронними органами проводиться досудове розслідування кримінальних проваджень за фактами ухилення осіб від призову за мобілізацією

На Луганщині правоохоронними органами проводиться досудове розслідування кримінальних проваджень  за фактами ухилення осіб від призову за мобілізацією. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Правоохоронними органами області протягом 2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 112 кримінальних правопорушень за фактами ухилення від призову за мобілізацією.

За результатами проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях вказаної категорії 50 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, до суду спрямовано 34 обвинувальних акта. У 16 кримінальних провадженнях проведення досудового розслідування зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваних.  На цей час обвинувальні вироки судами винесено стосовно  29 осіб.

Нагадуємо, що відповідно до Кримінального кодексу України покарання за такі дії передбачено у вигляді позбавлення волі до п’яти років.

Последние комментарии