«День поля – 2015» відбувся в Троїцькому районі

«День поля – 2015» відбувся в Троїцькому районі

Цими днями в районах області проходять показові святкові заходи, де аграрії демонструють свої здобутки, рапортують про підсумки жнив та різноманітні сільгоспкультури збиральної кампанії літа 2015 року. 

Так, подібний захід, присвячений вирощуванню соняшника в області, «День поля – 2015» відбувся вчора, 20 липня, у Троїцькому районі, у якому взяли участь начальник Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Григорій Кравченко, керівництво районів області, представники агроформувань не тільки Луганської області, але й Харківської, Сумської та інших областей. Темою заходу стало застосування сучасних технологій вирощування соняшника та інших культур в умовах зони ризикованого землеробства. 

На відкритті було зазначено, що Троїцький район завжди займає перші місця по виробничих показниках у галузі рослинництва. У поточному році цьому сприяло забезпечення сільгоспробіт високопродуктивною технікою, нарощування машинно-тракторного парку: на сьогодні у районі 443 трактори, 92 зернозбиральних комбайни. Станом на 19 липня закуплено 18 одиниць техніки на суму 13,9 млн грн, у тому числі 3 трактори.

Але на ріст соняшника негативно вплинуло посушливе літо. Однак, показники врожаю очікуються добрі, збір соняшника проходитиме на площі 32014 га.

Григорій Кравченко підкреслив, що в нашій природно-кліматичній зоні виробництво соняшника є економічно вигідним. Але ця культура поглинає багато вологи з ґрунту, тому до землі треба ставитися з обережністю і по-господарськи.

Последние комментарии