У Сєвєродонецьку пройшли урочистості до Дня захисника України

У Сєвєродонецьку пройшли урочистості до Дня захисника України

З нагоди всенародного свята – Дня захисника України – керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, керівники структурних підрозділів ОДА, силових структур, військовослужбовці ЗСУ, представники громадськості та мешканці Луганщини 13 жовтня у м. Сєвєродонецьку поклали квіти до пам’ятника генерал-майору Національної гвардії України Олександру Радієвському.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У рамках заходу відбулася панахида за загиблими воїнами, захисниками України, всіма, хто крізь віки поклав своє життя за волю і становлення незалежності нашої держави.
Пам’ять загиблих за волю і незалежність України вшанували хвилиною мовчання.

«Хочу всіх привітати зі святом, яке за останні часи надбало іншого змісту. Зараз на Покрову цей день став днем чоловічої волі, мужності, символом патріотизму. Ніхто не міг очікувати, що практично у зруйнованому суспільству знайдеться чимало чоловіків, які стануть на захист нашої з вами Батьківщини, віддадуть свої життя, щоб ми з вами, наші діти жили мирно у себе в оселях. Тому не дарма ми зібрались у цей день біля пам’ятника героїчній людині, яка віддала за нас з вами своє життя», – відзначив Георгій Тука.

Після панахиди у Сєвєродонецькому обласному музичне училище ім. С. Прокоф’єва відбувся святковий концерт та нагородження воїнів відзнаками та почесними грамотами Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. 

«Для мене День захисника України як для чоловіка, як для батька, як для громадянина має особливе значення. Я вже не одноразово казав, що я до всіх військових ставлюся як до сина чи брата. Люди, ми не маємо права забути тих братів і друзів, які за наш спокій заплатили власним життям. Ми не маємо права скривдити їхню пам’ять. Ми не маємо права зрадити тих людей, які віддавали кошти, здоров’я для того, щоб підтримати наших бійців у госпіталях та реанімаціях. Я щиро вірю, що нам вдасться відстояти нашу Україну і повернути всі окуповані території. Від всієї душі хочу привітати вас із святом», – наголосив очільник області.

Последние комментарии