Прокуратурою м. Сєвєродонецька доведено винуватість бойовика банди Дрьомова

Прокуратурою м. Сєвєродонецька підтримано державне обвинувачення у суді та доведено винуватість громадянина Б., який приблизно 15 липня 2014 року вступив в структурний підрозділ збройного формування не передбаченого законами України, діючого на території міста Сєвєродонецька Луганської області, створеного Дрьомовим П.Л., на добровільній основі увійшов Б., який мав умисел приймати активну участь в діяльності данного збройного формування, при цьому розуміючи, що діяльність зазначеного збройного формування спрямована на: заволодіння окремими територіями та їх утриманння, силову підтримку окремих владних структур, депортацію населення з регіону знаходження данного збройного формування, знищення живої сили супротивника та його матеріальних коштів, з використання вогнепальної зброї, вибухових речовин та іншої зброї.

Дії Б. кваліфіковані за ч. 2 ст. 260 КК України, а саме участь в діяльності не передбачених законами України збройних формувань.

Також, 11 серпня 2014 року, приблизно о 22 годині, громадянин Б. разом з громадянином Д., знаходячись у стані алкогольного сп'яніння, прийшли до домоволодіння громадянина С., розташованого за адресою: Луганська область, м Сєвєродонецьк, п. Борівське, через паркан проникли на територію домоволодіння та проникли у двір останнього, де в той час перебував громадянин С., який також знаходився у стані алкогольного сп'яніння. Після чого у останніх виник злочинний умисел, спрямований на напад на потерпілого з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством небезпечним для життя і здоров'я.

Реалізуючи свій злочинний умисел, переслідуючи корисливу мету та керуючись виниклим почуттям особистої неприязні до громадянина С., громадянини Б. та Д. здійснили розбійний напад на громадянина С., спрямований на незаконне заволодіння чужим майном та поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, в наслідок яких наступила смерть останнього.

Цього ж дня, продовжуючи свої протиправні дії, спрямовані на незаконне заволодіння чужим майном, громадяни Б. та Д. протягом години повернулись до двору громадянина С. та проникши до гаражу, який розташований у подвір’ї останнього заволоділи майном, що належить громадянина С., в результаті чого заподіяли потерпілому С. матеріальну шкоду на загальну суму в розмірі  2 596 грн. 32 коп.

В ходісудового розгляду обвинувачені провинуу скоєних ним кримінальних правопорушеннях  визнали частково.

Вироком суду обвинувачений Б. визнаний винними у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.260,ч.4 ст.187, ч.2 ст.121, ч.3 ст. 289 КК України та йому призначено покаранняу виді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Обвинувачений Д.визнаний винними у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.187, ч.2 ст.121, ч.3 ст. 289 КК України та йому призначено покаранняу виді 12років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокуратура м. Сєвєродонецька з призначеним покаранням не погодилась, в зв’язку з м’якістю покарання, на даний час готується апеляційна скарга.

 

В.В.Першина, прокурор  прокуратури м. Сєвєродонецька юрист 1 класу

Последние комментарии