У м. Сватове розпочався Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський спас»

У м. Сватове розпочався Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський спас»

В рамках першого дня фестивалю пройшли: виставка образотворчого та декоративного-ужиткового мистецтва «Слобожанський вернісаж», конкурси прослуховування, виступи хореографічних колективів та вокальних колективів, поетів, письменників, вокальних жіночих колективів, авторів-вокалістів і солістів вокалістів. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Родзинкою фестивалю стала мапа України, на якій кожен учасник міг залишити відбиток долоні та побажання.

На відкриття фестивалю завітала заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик. 

«Наш великий Український народ, який упродовж тисячоліть ішов своїм важким тернистим шляхом, не згубив свої традиції та звичаї. Свідченням цього є «Слобожанський Спас», який упевнено увійшов у життя цього гостинного сватівського краю, – відзначила Ольга Петрівна. Незважаючи на бойові дії, що тривають на Сході, понад 400 учасників сьогодні зібралося у велике родинне мистецьке «спасівське» коло. Презентують свою майстерність учасники і колективи з усієї підконтрольної Україні території Луганської області, а також колективи і майстри з Житомирської, Хмельницької, Харківської, Донецької, Запорізької та Київської областей. Дякую їм за це. Такі спільні заходи, як цей, доводять, що ми, українці, не декларуємо нашу дружбу, а робимо її справжньою, живою, наповнюючи її  конкретним змістом». 

  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg

Последние комментарии