На Луганщині -18 обстрілів. Російські найманці застосовували заборонені 120-мм міномети та артилерію

За останню добу станом на 7-му ранку 16 серпня 2015 року на Луганському та Артемівському напрямках – без змін, стабільно напружено.
 
Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області Руслана Ткачука.
Бойовики НЗФ так званої «ЛНР» 18 разів обстрілювали оборонні рубежі сил АТО. Зазнали вогневого враження позиції ЗС України в районах населених пунктів Станиця Луганська, Щастя, Кримське, Золоте, Трьохізбенка та Катеринівка.
 
Зокрема, з 11.34 до 12.15 двічі з напрямку с. Пришиб бойовики т.з. «ЛНР» здійснили обстріли з ПТРК та СПГ-9 ВОП підрозділу ЗС України на південно-східній околиці салища Трьохізбенка Новоайдарського району.
 
З напрямку окупованого с. Жолобок о 13.45 обстріляно зі стрілецької зброї наш блокпост у районі Новотошківки.  
 
З 16.45 протягом години та увечері з 20-35 з напрямку «Весела гора» вівся вогонь з АГС-17, ДШК та стрілецької зброї по ОП частини ЗС України в районі Луганської ТЕС та моста через р. Сіверський Донець поблизу м. Щастя.
 
О 19.50 зі 120-мм мінометів обстріляно село Катеринівку Попаснянського району.
 
О 21.00 з напрямку м. Первомайськ (підконтрольного т.з. «ЛНР») здійснено артилерійський наліт (4 постріли) по м. Золоте Попаснянського району. Внаслідок обстрілу пошкоджено газопровід.  З 21-16 до 23-00 по Золотому гтили зв 120-мм мінометів, АГС-17 та великоавліберних кулементів.              
 
Майже за розкладом, з 22-ї вечора до 4 ранку з різних напрямків зазнали масованого обстрілу зі 120-мм мінометів, АГС-17, ДШК, СПГ-9 та стрілецької зброї оборонні рубежі ЗСУ Станиці Луганської.
 
Інформації щодо жертв серед мирного населення та військовослужбовців у зоні АТО на Луганщині не надходило.
 
Підрозділи ЗС та інших військових формувань України виконували бойові завдання за призначенням, повністю контролюючи ситуацію в області та мужньо утримували оборонні позиції на усіх ділянках на Луганському та Артемівському напрямках.

Последние комментарии