Давайте захистимо дітей від біди на дорозі разом!

Більшість випадків травмування дітей в аваріях відбувається в ситуаціях типових, які повторюються кожен раз. Майже третина всіх ДТП, в яких була винна дитина, відбулися через те, що малюки намагалися перебігти дорогу в невстановленому місці та поблизу транспорту, який рухався.
З початку року на Луганщині під колесами автомобілів травмовані 26 дітей віком до 18 років.

З них лише 6 дітей потрапили в аварію з власної необережності.

З аналізу пригод за участю дітей виходить, що причиною аварій залишаються дорослі.

Постаратися зменшити число таких ДТП можна за рахунок дотримання правил безпеки водіями та пішоходами-батьками.

Останнім часом Державтоінспекція занепокоєна великою кількістю неповнолітніх, які без навичок управління та знань Правил дорожнього руху сідають за кермо скутерів, мопедів, мотоциклів та велосипедів.

Головна роль у вихованні дитини належить батькам, які як ніхто інший зацікавлені в її безпеці. Державтоінспекція в свою чергу не залишається осторонь від цього виховного процесу. Проводиться постійна планомірна робота в першу чергу з дорослими і звичайно з дітьми. Ігрові форми навчання дітлахів, тематифчна наочна агітація і багато іншого сприяють кращому засвоєнню Правил дітьми, і позитивно впливає на зниження аварійності.

Також велике значення має попередження порушень Правил дітьми. Тому співробітники міліції завжди зупинять дитину, який намагається перейти дорогу в невстановленому місці, і розкажуть про основні Правила поведінки пішохода у дорожньому русі.

Але, незважаючи на проведення цілого комплексу профілактичних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки дорожнього руху, проблема аварійності за участю дітей залишається актуальною.

Шановні дорослі! Регулярно нагадуйте дітям про небезпеку, що підстерігає їх на дорозі. Звертайте увагу дітей на те, що Правила необхідно не тільки знати, але і дотримуватися.

 

ВДАІ з обслуговування м.Сєвєродонецьк

Последние комментарии