На Луганщині — 22 обстріли. Бойовики застосовували заборонені Мінськими угодами 120-мм міномети

За останню добу станом на 7-му ранку 15 серпня 2015 року на Луганському та Артемівському напрямках – без змін, напружено. Бойовики НЗФ т.з. «ЛНР» збільшили кількість обстрілів оборонних рубежів сил АТО до 22 разів (минулої доби -12).

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Зазнали вогневого контакту позиції ЗС України в районах населених пунктів Станиця Луганська, Щастя, Кримське, сіл Нижнєтепле та Артема.

Зокрема, о 18.20 терористи з напрямку «Весела Гора» вели вогонь з 82-мм міномета по місту Щастя. У цей же період часу з цього ж озброєння зазнали враження позиції підрозділу ЗСУ поблизу села Нижнєтепле Станично-Луганського району. Після 19-00 адепти «русского мира» вдарили з 82-мм міномета та озброєння БМП-2 по нашому ОП на західних околицях сусіднього села Артема.  

З 19.50 до 23.26 з напрямку сіл Сміле та Сокільники, підконтрольних т.з. «ЛНР», тричі з невеликими перервами здійснено мінометний обстріл (82 мм), а також з АГС-17, ДШК та стрілецької зброї  позицій підрозділу ЗС України поблизу с. Кримське. Близько опівночі російські найманці застосували тут й заборонений Мінськими угодами 120-мм міномет.

Ввечері, з 21.00, майже за розкладом, поновився обстріл м. Щастя. З різних напрямків бойовики т.з. «Новоросії» тричі обстріляли ОП частини ЗС України в районі Луганської ТЕС та поблизу моста через Сіверський Донець з 82-мм міномета, АГС-17 та стрілецької зброї. Двічі застосовувалася ЗУ-23-2.

Зазнала вогневого враження й Станиця Луганська. Бойовики гатили по ній з 21.45 по 5.00 з напрямку району пам’ятника «Князю Ігорю», підконтрольного т.з. «Новоросії» з 82-мм мінометів, АГС-17 та ДШК та стрілецької зброї. На світанку адепти «русского мира» вдарили по оборонних рубежах підрозділу ЗСУ з 120-мм мінометів, заборонених міжнародними протоколами.

У результаті влучення близько 5.00  зі 120-мм міномета у підстанцію поблизу села Лопаскине Новоайдарського району залишився без електропостачання район Трьохізбенки. Об'єкту інфраструктури нанесено серйозні ушкодження. Військово-цивільна адміністрація докладає зусиль для відновлення електропостачання.     

Підрозділи сил АТО мужньо утримуюють свої оборонні позиції, впевнено діючи на усіх ділянках на Луганському та Артемівському напрямках.

Последние комментарии