На Луганщині найгарячіше – у с. Катеринівка Попаснянського району

За останню добу станом на 7-му ранку 10 серпня 2015 року на Луганському напрямку – стабільно напружено, а Артемівському — напруга помітно зросла. Загалом на Луганщині кількість обстрілів збільшилася до 22 (для порівняння минулої доби — 19).

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Зазнали вогневого контакту оборонні позицій ЗС України в районах населених пунктів Станиця Луганська, Щастя,  Попасна, Кримське, а також сіл Троїцьке та Катеринівка.

Зокрема, на Луганському напрямку з 6.50 по 10.45 двічі з невеликою перервою зі стрілецької зброї бойовики т.з. «ЛНР» вели вогонь по наших позиціях північніше окупованого Донецького.

З 12.30 до 18.10 терористи гатили по м. Щастя зі стрілецької зброї, АГС-17 та 82-мм мінометів.

З 21.00 до опівночі російські найманці тричі з різних напрямків обстріляли з ДШК, АГС-17 та стрілецької зброї позиції підрозділів сил АТО поблизу Станиці Луганської. На околиці селища внаслідок підривання на «розтяжці» отримав поранення боєць ЗСУ. А у с. Казачому Станично-Луганського району на своєму подвір’ї в результаті розриву міни, випущеної террористами, отримала поранення мирна мешканка.

З 22.10 до 00.30 з напрямків сіл Сокольники, Донецьке та Сміле, підконтрольних т.з. «ЛНР», адепти «русского мира» чотири рази піддавали масованому обстрілу зі 120-мм мінометів, артилерії та стрілецької зброї Кримське Новоайдарського району.  У результаті вечірнього обстрілу з боку Донецького, підконтрольного т.з. «ЛНР», блокпосту ЗСУ в Кримському було смертельно поранено військовослужбовця ЗС України.

У результаті обстрілу зі стрілецької зброї селища Новотошківка в районі 29-го блокпосту отримали поранення ще 2 військовослужбовця ЗСУ. Їх оперативно госпіталізовано та надано необхідно медичну допомогу.

Найгарячіше минулої доби на Луганщині було у Попаснянському районі. Протягом 4 діб російські окупанти тут, на Артемівському напрямку, активно нарощують вогневі засоби ураження. Масованих обстрілів з заборонених Мінськими угодами вогневих систем зазнали села Троїцьке та Катеринівка.

Зокрема, з 19.30 по 00.30 околиці Троїцького тричі було обстріляне з 120-мм мінометів, 152-мм артсистем та великокаліберних кулеметів.

Рівно о 10-й вечора по позиціям сил АТО поблизу с. Катеринівка російські війська здійснили артилерійський наліт зі РСЗВ БМ-21 «Град». Зафіксовано 20 розривів (одна касета).

Сьогодні о 5-й ранку зі 120-мм мінометів бойовики т.з. «Новоросії» вдарили по околоцях м. Попасна. Зі стрілецької зброї на Артемівському напрямку обстріляно усі позиції ЗСУ.  На деяких ділянках працювали снайпери.

Протягом минулої доби над Луганщиною зафіксовано 5 прольотів безпілотників противника.

Підрозділи сил АТО на Луганщині виконували бойові завдання за призначенням, мужньо утримуючи оборонні позиції та впевнено діючи на усіх ділянках на Луганському та Артемівському напрямках.

Последние комментарии