На Луганщині бойовик добровільно повідомив правоохоронців про свою протиправну діяльність

Частиною 2 статті 258-3 КК України законодавець передбачив, якщо особа добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку із створенням або діяльністю такої групи чи організації, якщо в її діях немає складу іншого злочину, то вона звільняється від кримінальної відповідальності за діяння, передбачене частиною першою цієї статті, крім організатора і керівника терористичної групи чи терористичної організації.

Аналогічні положення містять статті 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

Так, мешканець міста Свердловська Луганської області у період з липня 2014 року приймав участь в діяльності «Объединенной армии Юго-Востока» терористичної організації «ЛНР», де проходив теоретичне та практичне навчання, у тому числі на території РФ, та ніс чергування на блокпостах.

На початку квітня 2015 року вказана особа добровільно прибула на блокпост Збройних Сил України та повідомила про свою протиправну  діяльність, а також сприяла розкриттю інших злочинів, вчинених у зв'язку із створенням та діяльністю терористичної організації «ЛНР».

Ухвалою суду на підставі вищезазначеного, вказану особу звільнено від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 КК України.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області 

Последние комментарии