Прокуратура міста на захисті інтересів громадян

Статтею 121 Конституції України на прокуратуру України  покладена функція  представництва інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених законом.

На виконання вищевказаної функції прокуратура  міста Сєвєродонецька виступила в Сєвєродонецькому міському суді в інтересах особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме громадянина К., який в 1987 році   брав участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та відповідно до ст. 55 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»  має право на зменшення пенсійного віку на 8 років.

За результатом розгляду позову прокуратури в Сєвєродонецькому міському суді та в апеляційній інстанції громадянину К. призначено пенсію із зменшенням пенсійного віку на 8 років. Пенсія нарахована та виплачена   з часу настання у нього права на таку пенсію в сумі майже 23 тис.грн.

Прокуратура міста і надалі в межах повноважень, наданих Законом України «Про прокуратуру»,  з метою захисту інтересів найбільш незахищених верств населення, у випадках, визначених законом, буде здійснювати представництво інтересів громадян та держави в суді.

 

Новохацька І.Г., прокурор  прокуратури  м.Сєвєродонецька, молодший радник юстиції

Последние комментарии