Співробітники ДАІ Луганської області нагадують пішоходам, як безпечно перетинати дорогу

Співробітники ДАІ Луганської області нагадують пішоходам,  як безпечно перетинати дорогу

Наїзд на пішохода не завжди відбувається з вини водія. Часто самі пішоходи нехтують правилами безпечної поведінки на дорогах, доводять статистичні данні Державтоінспекції. Так за поточний рік 10 відсотків дорожніх пригод сталися з вини пішоходів.
 Особливе занепокоєння викликають діти. Тільки за останні півроку сталося 17 аварій за участю дітей, п'ять з них сталися з вини дітей-пішоходів. На щастя, всі постраждалі відбулися травмами та були доставлені до лікарні. Проте це має викликати занепокоєння не лише у співробітників ДАЇ. Перш за все батьки повинні заради безпеки дітей прищеплювати правила поведінки на дорозі. Кожен з них повинен усвідомлювати, що їх порушення ПДР може коштувати життя дитини.

Частіші причини травмування малолітніх учасників дорожнього руху, це перехід проїжджої частини в невстановленому місті та безконтрольність вільного часу дітей з боку дорослих рідних.

ДТП з дітлахами трапляються переважно вдень і у місцях скупчення людей, а саме в районах супермаркетів, ринків, парків та на вулицях з інтенсивним рухом.

З найрозповсюджених порушень правил безпечної поведінки на дорозі - гучна музика у навушниках, листування у соц.мережах чи просто балаканина по телефону. Ось так, переважно, діти й переходять дорогу, не відриваючись від своїх гаджетів.

Співробітники ДАІ перш за все проводять профілактичну роботу веред дорослих, а вже після з малюками. Особливо, перед початком нового навчального року.

На території області проводяться різноманітні заходи, спрямовані на попередження порушень Правил дорожнього руху пішоходами. До профілактичних рейдів долучаються і представники ЗМІ.

Днями разом з представниками ЗМІ проходив рейд з попередження порушень за участю пішоходів. Порушника довго чекати не прийшлось. Перша - мати з малям перебігала дорогу поза пішохідним переходом. Вона виправдовувалась тим, що поспішала, а найближчий перехід - далеко. Тож працівники ДАІ роз'яснювали їй, що миттєво зупинити автомобіль водієві тяжко навіть в районі переходу, а поза ним така поведінка і зовсім може обернутися бідою для неї і для дитини.

Розмовляючи з пішоходами, працівники ДАІ наголошували, що для особистої безпеки недостатньо знати Правила, а і обов'язково дотримуватись їх.

Особлива увага дорослих пішоходів зверталася на те, що їх поведінка є прикладом для дітей. Тому вони можуть допомогти дітям запам'ятати, як правильно поводитись на проїзній частині.

Для дітей інспектори вручали тематичні пам'ятки та радили бути уважними, а тому цілими та здоровими.

 

ВДАІ з обслуговування м.Сєвєродонецьк

 

Последние комментарии