У Сєвєродонецьку відбувся семінар з питань енергетичного моніторингу та бенчмаркінгу

У Сєвєродонецьку відбувся семінар з питань енергетичного моніторингу та бенчмаркінгу

24 липня 2015 року у конференц-залі за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Леніна, 32а відбувся семінар з питань енергетичного моніторингу та бенчмаркінгу.

Захід організовано Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України за фінансової допомоги Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) у рамках проекту «Енергоефективність в громадах», що впроваджується Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Учасники заходу (33 особи): керівництво та спеціалісти Сєвєродонецької міської ради, представники комунальних закладів міста Сєвєродонецька, виконавча дирекція Луганського регіонального відділення Асоціації міст України.

Мета заходу: вивчення питань енергетичного моніторингу та бенчмаркінгу як шляхів до оптимізації енергоспоживання.

Теми, які було розглянуто протягом заходу:

1. Про заходи з енергозбереження в бюджетних установах. Приклад: м. Полтава. Презентація промо-ролика.

2. Про перші кроки впровадження системи «Енергобаланс» в бюджетних установах м. Сєвєродонецька.

3. Цілі та переваги енергетичного менеджменту.

4. Енергетичний менеджмент: завдання та інструменти.

5. Про оцінку даних енергетичного моніторингу, корисні поради.

Із вступним словом виступила виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко. Вона приділила увагу меті та завданням енергетичного моніторингу та бенчмаркінгу в оптимізації енергоспоживання; проектам і заходам.

Заступник міського голови Сєвєродонецької міської ради С.Ф. Терьошин розповів про заходи щодо енергозбереження в бюджетних установах міста Мюнхена (Німеччина). Виступаючий розповів про підхід до енергозбереження в Німеччині на прикладі школи, яку він відвідав на запрошення Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) у рамках проекту «Енергоефективність в громадах».

По закінченні свого виступу він презентував промо-ролик з енергозбереження на прикладі Лубенської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів Полтавської області і відповів на запитання присутніх.

Директор департаменту економічного розвитку Сєвєродонецької міської ради Н.С. Колєснік наголосила на необхідності впровадження моніторингу енергоспоживання та підкреслила важливість проведення відповідної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення міста.

Виступаюча розповіла також про навчання дітей енергозбереженню (уроки, конкурси та інше), залучення ОСББ до проведення заходів щодо енергозбереження, перші кроки впровадження системи «Енергобаланс» в бюджетних установах м. Сєвєродонецька.

При обговоренні її виступу присутні розповіли про проблему, яка у них виникає в роботі: при зменшенні споживання електроенергії їм знижують ліміт. Тому вони не бачать сенсу у збереженні електроенергії. Також виникають питання із санстанцією, яка виписує штрафи у разі зменшення норм з освітлення.

Керівництво Сєвєродонецької міської ради пообіцяло розібратися з цією проблемою і вирішити її.

У другій частині семінару головний спеціаліст департаменту економічного розвитку, енергоменеджер міста О.В. Вітченкопрезентувала:

1. Цілі та переваги енергетичного менеджменту.

2. Енергетичний менеджмент: завдання та інструменти.

3. Енергетичний моніторинг, корисні поради.

Виступаюча розповіла присутнім, як діє система «Енергобаланс», як в ній реєструватися та заносити щоденні показники.

По закінченні відповіла на запитання присутніх.

В заключній частині семінару підсумки підбила виконавчий директор ЛРВ АМУ Наталія Бойко.

Последние комментарии