На Луганському напрямку – 6 обстрілів позицій ЗС України, в тому числі з озброєння танка та 120-мм мінометів

За останню добу станом на 30 липня 2015 року обстановка на Луганському напрямку бех змін. Зафіксовано 6 обстрілів позицій підрозділів ЗС України та МВС у районах населених пунктів Кряківка, Щастя, Станиця Луганська, Попасна, Троїцьке, Трьохізбенка.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Зокрема, о 04.12 29-го липня російські найманці з напрямку с. Жолобок (перебуває під контролем НЗФ «ЛНР») здійснили мінометний обстріл (калібр 120 мм) ОП ЗСУ поблизу смт. Кримське.

О 04.35 обстрілу зі сторони м. Первомайська (під контролем НЗФ) піддано південну частину м. Попасня. Терористи так званої «ЛНР»  здійснили 15 пострілів з міномету.

З танку, о 21.35, російські окупанти вели вогонь по наших позиціях у районі села Трьохізбенка Новоайдарського району.

Уночі, о 23.10 адепти «русского мира» обстріляли з ЗУ-23-2 позиції підрозділу ЗС України поблизу села Троїцьке Попаснянсього району.

А з 23.50 29-го липня до 00.40 30-го липня незаконні збройні формування здіснили мінометний обстріл з напрямку селища Фрунзе (перебуває під контролем т.з.«ЛНР»). Цього разу під удар потрапив блокпост  батальйону МВС «Київ-2», що дислокується на околиці селища Кряківка Новоайдарського району.

За даними розвідки, російська сторона поповнює особовий склад незаконних збройних формувань на Донбасі за рахунок добровольців з Криму. Перевага віддається колишнім спецназівцям, а також представникам правоохоронних органів. При цьому російським командуванням вживаються заходи для недопущення ідентифікації військовослужбовців збройних сил РФ у разі їх захоплення в полон. Водночас у багатьох з російських солдатів закінчуються терміни контрактів щодо військової служби на території так званих «ЛНР» та «ДНР»і, і вони негативно ставляться до їх продовження.

Українські військовослужбовці протягом минулої  доби мужньо утримували оборону, даючи рішучу відсіч агресору з озброєння незабороненого Мінськими угодами на усіх ділянках на Луганському напрямку.

Последние комментарии