На Луганському напрямку – 6 обстрілів позицій сил АТО та 2 бойових зіткнення

За останню добу станом на 7-му годину ранку 28 липня 2015 року на Луганському напрямку – без змін. Зафіксовано 6 обстрілів позицій ЗС України та НГ у районах Щастя, Станицы Луганської, Кримського та Кряківки, а також 2  бойових зіткнення, якими російські окупанти перевіряли на міць оборонні рубежі сил АТО.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Зокрема, об 11.15 27-го липня бойовики т.з. «ЛНР» здійснили обстріл з ДШК блокпосту на мосту поблизу м. Щастя.

З 13.15 до 14.40 зі сторони с. Сокольники (підконтрольного НЗФ) з міномету, АГС-17 обстріляно блокпост  НГУ, що знаходиться в районі східної околиці с. Кримське. У цей же період протягом години ними вівся турбуючий вогонь  ОП підрозділу ЗС України в районі тубсанаторію. А з 14.40 також протягом години адепти «русского мира» з напрямку с. Сміле (підконтрольного т.з. «ЛНР») здійснили обстріл з АГС-17 та стрілецької зброї ОП ЗСУ, який знаходиться в районі пануючої висоти поблизу того ж Кримського.

О 13.30 з напрямку с. Сокольники (підконтрольного т.з. «Новоросії») диверсійно-розвідувальною групою противника здійснено спробу прориву у с. Кряківка в районі ОП ЗСУ. Бойове зіткнення супроводжувалося обстрілом з АГС-17, стрілецької зброї та мінометів. Наші військовослужбовці дали рішучу відсіч зайдам і протягом 30 хвилин спроба російських найманців була зведена нанівець. Під час мінометного обстрілу ОП у с. Кряківка отримав осколкове поранення грудної клітини боєць батальйону МВС «Київщина». Пораненого оперативно доставлено до Новоайдарського РТМО.

О 3.27 ще одне бойове зіткнення відбулося між бойовиками т.з. «Новоросії» та військовослужбовцями підрозділу ЗСУ, в районі с. Муратове.

З 7.40 по 8.15 бойовики обстрілювали з АГС-17 позиції «ФАСАД» підрозділу ЗС України у районі моста через р. Сіверський Донець поблизу м. Щастя.

У результаті обстрілу з мінометів Луганської ТЕС, який здійснили терористи сьогодні зранку відключився енергоблок №13, ще один ще працює. Більша частина Луганської області знеструмлена. Зусиллями Луганської обласної військово-цивільної адміністрації вживаються заходи щодо відновлення роботи енергоблоків ТЕС у м. Щастя.

За повідомленням ГУ МВС у Луганській області о 08-00 до з центральної лікарні Станично-Луганського району з діагнозом мінно-вибухове поранення правої голені доставлено військовослужбовця НГ, 1975 р.н., уродженця м. Умань. Вказані тілесні ушкодження захисник України отримав опівночі 27.07 під час обстрілу блокпосту «СТЕЛЛА» у смт. Станиця Луганська.

Українські військовослужбовці протягом минулої доби міцно утримували оборону, даючи симетричну відсіч агресору з озброєння незабороненого Мінськими угодами. Незворотних втрат серед особового складу ЗС України та інших збройних формувань, що входить до сил АТО на Луганському напрямку не допущено.

Последние комментарии