Російські окупанти нанесли удар по м. Щастя

За останню добу станом на 7-му ранку 27 липня 2015 року обстановка на Луганському напрямку загострилась. Гаряче було у м. Щастя, де російські окупанти провели  10 масованих обстрілів українських позицій та здійснили висування декількох мотопіхотних підрозділів.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Зокрема, з 07.53 до 08-30 26-го липня з напрямків Мілова гора та Весела гора, що перебувають під контролем НЗФ так званохї «ЛНР», було здійснено одночасні обстріли з АГС-17, КПВТ та стрілецької зброї ВОП, розташованого в районі Луганської ТЕС, ОП та блокпосту на мосту через ріку Сіверський Донець поблизу міста Щастя. Найбільшого вогневого удару зазнав  ОП «ТАЙПАН», по ньому російські найманці били з АГС – 17 (приблизно 50 розривів), 82-мм міномету (20 вибухів), кулемету КПВТ (300 пострілів), ПК (500 пострілів), зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів. В результаті обстрілу отримали  поранення четверо військовослужбовців ЗС України. Їх оперативно доставлено до приймального відділення міської лікарні м. Щастя, де проведено хірургічне втручання. Згодом поранених перенаправлено до військового госпіталю. Стан здоров’я військовослужбовців середньої важкості. 

Масовані обстріли по Щастю продовжувалися з 08.20 до 14.45. Зокрема, з 08.20 до 08.30 та з 11.55 до 14.45 диверсійно-розвідувальними групами (у кількості до 25 осіб) з напрямку Мілової та Веселої гір було здійснено обстріли з танку, мінометів, АГС-17, ЗУ-23-2 та зі стрілецької зброї території ОП в районі Луганської ТЕС та блокпосту на мосту через р. Сіверський Донець поблизу м. Щастя.

Ввечері та вночі, попри зусилля Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) з 23.30 26-го липня до 02.30 27-го липня терористи продовжили мінометний обстріл території блокпосту, автостанції, будівлі ДСНС, Луганської ТЕС та вул. Первомайської м. Щастя з напрмку с. Весела Гора. Внаслідок обстрілу сталося загорання однієї з допоміжних будівель по вул. Первомайська, м. Щастя. Пожежу було оперативно локалізовано. А з 01-20 до 02-20 ночі адепти «русского мира» обстріляли Щастя з танку зі сторони с. Раївка (перебуває під контролем НЗФ). Інформації щодо жертв та постраждалих не надходило.

О  14.30 26-го липня поблизу с.Оріхове Попаснянського району підірвався на «розтяжці» 41-річний військовослужбовець, уродженець Вінницької області. З тілесними ушкодженнями у вигляді численних осколкових поранень правого передпліччя, правої кісті та голови його оперативно госпіталізовано до Сєвєродонецької міської лікарні. Стан пораненого важкий.

Українські військовослужбовці протягом минулої доби міцно утримували оборону, даючи гідну відсіч агресору з озброєння незабороненого Мінськими угодами на усіх оборонних позиціях поблизу м. Щастя. Незворотних втрат серед особового складу ЗС України не допущено.

Последние комментарии