Будьте уважні за кермом!

Будьте уважні за кермом!

ДАІ звертається до водіїв двоколісного транспорту: будьте уважні за кермом!

Саме в літку на дорогах зростає кількість людей, що пересуваються на двоколісному транспорті. Саме ця категорія учасників дорожнього руху виявляється найменш захищеною.

Мотоцикл, у відмінності від автомобіля, має іншу специфіку руху. Підвищена маневреність, менші габарити, а також же вища динаміка сприяє тому, що автомобілістам складно помітити переміщення двоколісних машин в потоці. Порушення елементарних Правил дорожнього руху і не бажання зайвий раз поглянути в дзеркало - часто призводить до сумних наслідків...

За шість місяців 2015 року на території області сталося сімнадцять дорожньо-транспортних пригод за участю мотоциклістів, в яких одна молода людина загинула та сімнадцять отримали поранення.

Жертвами дорожніх пригод стають не лише водії мотоциклів, але і ті, що сідають за кермо скутерів, мопедів, велосипедів.

Тож ДАІ вкотре нагадує водіям двоколісного транспорту про уважність та обережність за кермом. Пам'ятайте: дорожньо-транспортна пригода відбувається в одну мить, а наслідки можуть розтягнутися на довгі роки, і дуже сумно проводити час на лікарняному ліжку. Щоб уберегти себе від цієї долі, від пішохода і водія вимагається не так вже багато - знати і дотримуватися Правил дорожнього руху.

Не забувайте використовувати шоломи та інші заходи безпеки. Перед кожним маневром, або зміною напрямку руху необхідно упевнитись у безпеці та в тому, що ви не створюєте аварійну ситуацію для себе та для оточуючих.

Також звертаємось до батьків, перш ніж купувати дитині двохколісний транспорт упевнитись, що ваша дитина розуміє, знає та поважає Правила для водіїв велосипедів, мопедів або мотоциклів.

Будьте обережні поважайте один одного, виконуйте Правила дорожнього руху.

 

ВДАІ з обслуговування м.Сєвєродонецьк

Последние комментарии