Підведені підсумки роботи дорожньої галузі в першому півріччі 2017 року

Підведені підсумки роботи дорожньої галузі в першому півріччі 2017 року

Відбулася нарада за участю начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Артема Арапова, директора ДП «Луганський облавтодор» Олександра Коротуна з начальниками районних філії та підрозділів ДП «Луганський облавтодор». На нараді йшлося про підсумки роботи дорожньої галузі в першому півріччі цього року та плани на друге півріччя 2017 року.

На нараді зазначалося, що у липні  Луганщину відвідали  керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк. Під час поїздки вони ознайомилися  з ходом відновлювальних робіт дорожньої інфраструктури області, побували на декількох важливих об’єктах. Для обох керівників це був перший візит на Донбас.

Високі гості  - Славомір Новак і Юрій Лавренюк – підкреслювали,  важливість Луганщини, запевнили у підтримці.

«Вважаю, що ремонт мостів та доріг на Сході України є пріоритетом. Нам потрібно виділяти більше коштів саме на відновлення доріг на Луганщині, бо якість більшості з них дуже погана. Це наш спільний виклик», – наголосив Славомір Новак.

Сьогодні дорожникам Луганщини є що показати. Закінчується проведення  поточного середнього  ремонту автомобільної дороги загального користування «Кремінна - Торське» (дорога О131501).  Ведеться робота з встановлення розмітки.

В повному обсязі  виконані роботи з поточного  середнього  ремонту автомобільної дороги  Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ - Луганськ на ділянці км 113+000 - км 115+000, протяжність ділянки 2 км.

Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-07 Чугуїв - Мілове (через м. Старобільськ) на ділянці км 132+000 - км 135+000 у Луганській області, протяжність 3 км.  Ремонтні роботи проводяться за рахунок державного бюджету.  Виконані роботи по фрезеруванню покриття в обсязі більш ніж 16 000 кв.м.

У 2016 році був розпочатий ремонт дороги державного значення Р-07 Чугуїв – Мілове км 175+000 – 188+00, що виконується за кошти держбюджету з підтримкою відобласного бюджету. Зараз закінчується проведення розміткина дорозі.

У поточному році, згідно з відповідним розпорядженнями Кабміну та Луганської обласної військово-цивільною адміністрації, постало нагальне питання у забезпеченні ремонту маршруту, яким має постачатися вугілля вантажним автотранспортом  до Луганської ТЕС. У травні цього року було проведено поточний аварійний ремонт покриття автомобільних доріг на ділянці маршруту від станції Рубіжне до Луганської ТЕС («вугільна дорога»). Усього відновлено 19 тис. кв.м. дорожнього покриття, 6,3 тис. кв. м.  укріплення та профілювання узбіччя. Проте на окремих ділянках виконання ямкового ремонту недостатньо, необхідно посилити конструктив шарів основи та відновити верхні шари асфальтобетону поточним середнім ремонтом, щоб запобігти подальших локальних руйнувань дорожнього одягу.

Окрім того, на завершальному етапі капітальний ремонт Томашівського мосту через річку Сіверський Донець (міст з’єднує Рубіжне та Новодружеськ, дорога Т-13-02).

У найближчий час (за кошти з Держбюджету) розпочнеться  капітальний ремонт мосту через р. Лугань на км 37 + 062  автомобільної дороги О131201 (пункт пропуску “Танюшівка” — Старобільськ — Артемівськ) — Комишуваха — Попасна — Мирон ГРЕС, що також був зруйнований у 2014 році. Повним ходом йдуть роботи з відновлення мосту через річку Айдар. Вони проводяться за рахунок коштів ПРООН. Донором проекту виступив Уряд Японії. Завершення робіт очікується наприкінці вересня. Подано на експертизу проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт ще 4-х штучних споруд.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Артема Арапова, обласна влада та особисто голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз приділяють значну увагу дорожній галузі: підтримують дорожників, виділяються гроші на ремонт та відновлення доріг та інфраструктури.

 

Особисто Юрій Гарбуз тільки за останній місяць двічі відвідував відбудову мостів (Томашівський міст, міст у Старобільську), інспектував відновлення доріг.

 

Службою автомобільних доріг у Луганській області спільно з Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією було розроблено проект «Кільце життя» (Регіональна цільова програма дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки  - «Кільце життя»). Загальна протяжність маршруту «Кільце життя» становить понад 450 км автодоріг, з яких 190 км потребують негайного поточного середнього ремонту.  На ремонт обласних доріг місцевого значення вже виділено 265 млн грн. Додатково залучено 32 млн грн перевиконання митних платежів.

За словами директора ДП «Луганський облавтодор» Олександра Коротуна, у першому півріччі  2017 року ДП «Луганський облавтодор» ліквідовано ямковість на площі більші ніж 230 тис. кв. метрів (більшість з них  на дорогах державного значення – близько 210 тис. кв. м). Для порівняння у минулому році, із-за недостатнього фінансування було зроблено вдвічі менше.

Великий обсяг робіт виконується за рахунок суто обласного бюджету. Окрім зазначеного ремонту ділянки «Кремінна – Торське», є і інші приклади. Поточний середній ремонт автомобільної дороги  Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ - Луганськ на ділянці км 113+000 - км 115+000 протяжність ділянки 2 км, поточний середній ремонт автомобільної дороги  Т-13-09 Щастя – Широкий 22+000 – 26+000 протяжність ділянки 4 км.

У Службі автомобільних доріг  у Луганській області говорять про необхідність проведення поточного середнього ремонту на найбільш зруйнованих ділянках маршрутів: автомобільна дорога Н-21 Старобільськ – Луганськ – Красний Луч - Макіївка – Донецьк,  км 63+000 – 68+000, протяжність ділянки 5 км; автомобільна дорога Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар, км 11+000 – км 16+000 протяжність ділянки 5 км.

Роботи на цих ділянках будуть продовжені. Окрім того, дорожники працюють над проведенням розмітки, облаштуванням узбіччя доріг, облаштуванням зупинок, встановлення знаків.

 

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Луганській області

Последние комментарии