Новопризначений прокурор Луганської області Юрій Квятківський дав інтерв’ю про свої перші кроки у роботі на посаді

Новопризначений прокурор Луганської області Юрій Квятківський дав інтерв’ю про свої перші кроки у роботі на посаді

9 липня 2015 року прокурор Луганської області Квятківський Ю.В. надав телеканалу «Ірта Факс» інтерв’ю про завдання та перші напрацювання на посаді керівника прокуратури області.

«З серпня 2014 року я працював першим заступником начальника Головного Управління - начальником слідчого управління ГУМВС України в Київській облісті. В тому ж місяці ми отримали наказ Міністра Внутрішніх Справ про те, що необхідно сформувати на базі працівників-правоохоронців Київщини зведений загін в кількості 150 чоловік і направити його в зону АТО. Я був призначений командиром цього зведеного загону і перебував у зоні АТО з серпня по жовтень 2014 року. Знаходячись тут, я частково зрозумів ті проблеми, з якими зустрічаються правоохоронці, працівники прокуратури, шляхи вирішення цих проблем. Розумію тих, хто працює на сьогоднішній день в зоні АТО. Не хватає службових приміщень, оргтехніки, побутові умови потребують кращого, але працівники добросовісно відносяться до виконання своїх функціональних обов’язків. І коли в березні місяці мені було запропоновано з посади заступника прокурора Київщини перейти  на посаду  заступника прокурора Луганської області, я погодився. Для мене було частково зрозуміло, куди я йду, і так я працюю по сьогоднішній день у прокуратурі Луганської області» - розповів Ю.Квятківський журналістам.

Крім того, прокурор області повідомив, що на теперішній час в органах прокуратури України розпочато процес реформування. З червня 2014 року штатна чисельність працівників органів прокуратури області зменшилась майже вдвічі з 672 до 395.

«Жоден з працюючих працівників органів прокуратури Луганської області не порушив присягу працівника прокуратури та не працює у силових структурах так званої «ЛНР». На теперішній час перевіряється можлива причетність сприянню діяльності терористичної організації близько 40 колишніх працівників органів прокуратури області, які звільнились у минулому» - зазначив очільник прокуратури області.  

Не залишився без відповідної реєстрації в ЄРДР жоден факт злочинної діяльності членів та посібників терористичного угрупування «ЛНР». До кримінальної відповідальності притягнуто понад 200 осіб.

З початку року органами внутрішніх справ області зареєстровано 77 кримінальних проваджень, пов’язаних із вчиненням кримінальних правопорушень  у сфері мобілізації. За результатами проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях вказаної категорії 45 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, до суду спрямовано 32 обвинувальних акта, стосовно 32 осіб, у 13 кримінальних провадженнях проведення досудового розслідування зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваних.

На теперішній час одним з приорітетів у роботі є покращення умов праці співробітників прокуратури області. За погодженням з Генеральною прокуратурою України обрано нове службове приміщення прокуратури Луганської області.

На останок, прокурор області побажав працівникам прокуратури Луганської області і надалі плідно та відповідально виконувати свої обов’язки.  

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

Последние комментарии