На Луганщині противник використовував заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномет та 152-мм озброєння САУ

За останню добу станом на 7-му ранку 2015 року обстановка на Луганському напрямку залишалася напруженою. Про це повідомляє сайт речника АТО в Луганській області.

Впродовж доби зафіксовано 11 обстрілів позицій українських підрозділів в районі населених пунктів Донецький, Станиця Луганська, Новотошківка та м. Золоте. Обстріли велися з 82-мм мінометів, АГС-17, ДШК, ПКМ, САУ та стрілецької зброї.

З 22.45 по 23.40 бойовики так званої «ЛНР» тричі обстрілювали оборонні позиції сил АТО у районі Станиці Луганської. Противник застосовував АГС-17 та ДШК.

О 22.50 та о 23.50 адепти «руського мира» вдарили по опорних пунктах ЗС України у районі Новотошківки та смт Донецький. При цьому противник використав заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномет та 152-мм озброєння САУ.

О 22.00 та о 22.50 російські найманці обстріляли з 82-мм мінометів та великокаліберних кулеметів позиції ЗС України в районі м. Золоте.

За повідомленням ВЗГ ГУМВС України у Луганській області, 12 липня в районі с. Новотошківка Попаснянського району на розтяжці підірвалися два військовослужбовця ЗСУ. Поранених оперативно госпіталізовано. Стан одного військовослужбовця — важкий. Незворотних втрат серед особового складу сил АТО не допущено.

Противник продовжував використовувати безпілотні літальні апарати з розвідувальною метою. Минулої доби на Луганському напрямку зафіксовано 13 прольтів ворожих БПЛА. Підрозділи ЗС України виконували визначені бойові завдання за призначенням, суворо дотримуючись Мінських домовленостей та стійко утримуючи свої позиції по всій лінії розмежування на Луганщині.
 

Последние комментарии