На Луганщині -13 обстрілів, в тому числі з 120-мм мінометів

Станом на 7-му ранку 9 липня 2015 року обстановка на Луганському напрямку залишається стабільно неспокійною, але контрольованою з боку сил АТО.

Про це повідомляє сайт речника АТО в Луганській області.

Впродовж доби сталася низка випадків порушення бойовиками НЗФ так званої «ЛНР» вимог режиму припинення вогню згідно Мінських домовленостей. Було зафіксовано 13 обстрілів позицій української армії в районах населених пунктів урочище Суходол, Кримське, Станично-Луганське.

Зокрема, з 19.30 протягом двох годин окупанти вели потужний обстріл позицій українських військових поблизу н.п. Кримське. Адепти «русского мира» гатили зі 120-мм та 82-мм мінометів, озброєння БМП та стрілецької зброї.

Також відблися обстріли:
— тричі зі сторони пам’ятника князю Ігорю (підконтрольної «ЛНР») — з гранатометів по смт. Станиця Луганська. Внаслідок обстрілу поранення отримав 35-річний співробітник міліції. Також частково пошкоджено два будинки — на вул. 1-го Травня та вул. 2-а Лінія смт. Станиця Луганська;
— двічі зі сторони с. Весела Гора (підконтрольного «ЛНР») бойовики з мінометів обстріляли м. Щастя;
— зі сторони с. Пришиб (перебуває під контролем НЗФ «ЛНР») бойовики зі стрілецької зброї обстріляли смт. Трьохізбенка.

Також незаконні збройні формувння у районі урочища Суходол та селища Станиця Луганська використовували заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети та гранатомети. Бойовики били до 6 ранку.

Противник продовжував використовувати безпілотні літальні апарати з розвідувальною метою. Зокрема з 21.25 до опівночі в небі над Луганщиною було зафіксовано 7 прольотів ворожих безпілотників.

ЗС України повністю контролювали ситуацію, даючи терористам адекватну відповідь у рамках міжнародних домовленостей.

Последние комментарии