Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого оголошує прийом абітурієнтів

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого оголошує прийом абітурієнтів у 2015 році до Інституту підготовки кадрів для органів прокуратури Уукраїни для отримання вищої освіти у галузі права. Провадження освітньої діяльності у Національному юридичному університеті ім. Я.Мудрого здійснюється відповідно до ліцензії Міністерства освіти і науки України (серія АЕ № 270761 від 02.07.2013 р.,)

І. Загальні положення

Університет оголошує прийом на підготовку фахівців з вищою освітою за ступенями та освітньо–кваліфікаційними рівнями, напрямами (спеціальностями) відповідно до ліцензії в межах ліцензованого обсягу.

До Університету приймаються громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які проживають (перебувають) на території України на законних підставах, мають відповідний освітній (освітньо-валіфікаційний) рівень чи ступінь та виявили бажання здобути вищу освіту.

Прийом до Університету на всі ступені та освітньо-кваліфікаційні рівні здійснюється на конкурсній основі незалежно від джерел фінансування навчання.

Університет здійснює підготовку за денною та заочною формами навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями «Молодший спеціаліст», «Спеціаліст» та ступенями «Бакалавр» і «Магістр».

Підготовка фахівців за ступенем «Бакалавр» (напрям 6.030401 «Правознавство») за денною формою навчання здійснюється в Інституті підготовки кадрів для органів прокуратури України .Термін навчання складає 4 роки.

Підготовка фахівців за ступенем «Магістр» (спеціальність 8.03040101 «Правознавство») за денною формою навчання здійснюється в Інституті підготовки кадрів для органів прокуратури України. Термін навчання складає 1 рік 6 місяців.

 

ІІ. Вимоги до рівня освіти вступників

На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного спеціаліста або ступеня бакалавра приймаються особи з повною загальною середньою освітою.

На навчання для здобуття ступеня магістра за спеціальністю«Правознавство» приймаються особи, які здобули ступінь бакалавра за напрямом підготовки «Правознавство» або «Правоохоронна діяльність».

Особи, які вступають до Інституту підготовки кадрів для органів прокуратури України можуть проходити професійний відбір у центральному апараті чи органах обласного рівня відповідно Прокуратури України, з урахуванням специфіки майбутньої роботи, вимог чинного законодавства та потреб вказаних органів у підготовці юридичних кадрів.

 

ІІІ. Фінансування підготовки фахівців

3.1. Фінансування підготовки фахівців в Університеті здійснюється:

за рахунок видатків державного та місцевих бюджетів – за державним замовленням;

за рахунок державних пільгових довгострокових кредитів (за умови виділення таких кредитів Університетові);

за ваучерами;

за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб.

 

IV. Строки прийому заяв і документів, вступних випробувань, конкурсного відбору та зарахування на навчання

 

4.1. Приймальна комісія працює: з понеділка до п’ятниці – з 9.00 до 17.00, перерва – з 12.00 до 13.00; у суботу – з 9.00 до 14.00 без перерви; неділя – вихідний день.

 

Етапи вступної кампанії Денна форма навчання

Початок прийому заяв та документів 10 липня 2015 року

Закінчення прийому заяв та документів 31 липня 2015 року

Строки проведення вступних випробувань 25-31 липня 2015 року

Термін оприлюднення рейтингового списку

вступників не пізніше 4 серпня 2015 року

Терміни зарахування вступників не пізніше 10 серпня 2015 року

 

V. Порядок прийому заяв і документів для вступу до Університету

Вступники подають заяву про участь у конкурсному відборі до Університету в паперовій або в електронній формі. Заява в паперовій формі подається вступником особисто до приймальної (відбіркової) комісії Університету.

 

Під час подання заяви в паперовій формі вступник пред’являє особисто:

 

-документ, що посвідчує особу та громадянство

-документ державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього;

-сертифікат (сертифікати) базового рівня складності зовнішнього незалежного оцінювання (для вступників на основі повної загальної середньої освіти).

-шість кольорових фотокарток розміром 3 х 4 см.

- Інші копії документів подаються вступником, якщо це викликано особливими умовами зарахування.

Усі копії документів на вимогу вступника засвідчуються за оригіналами приймальною (відбірковою) комісією Університету, або в установленому законодавством порядку. Копії документів без пред’явлення оригіналів приймальною (відбірковою) комісією не розглядаються.

 

Заяви в електронному вигляді мають право подати вступники, які бажають взяти участь у конкурсному відборі на основі атестата про повну загальну середню освіту, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року з конкурсних предметів, визначених цими Правилами, та не мають підстав для особливих умов участі у конкурсі і зарахування.

 

VI. Вступні випробування

При вступі на навчання на основі повної загальної середньої освіти подання вступниками сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання є обов’язковим, крім випадку, передбаченого пунктом 6.2 Правил.

Результати вступних випробувань оприлюднюються шляхом їх розміщення у письмовій формі на стендах відбіркових комісій Університету у строк не пізніше 13.00 години наступного дня після їх проведення.

Перескладання вступних випробувань не допускається.

 

XI. Право на першочергове зарахування

 

Зарахування до Університету здійснюється на конкурсній основі.

Конкурс проводиться окремо по кожному Інституту та факультету.

 

 

Право на першочергове зарахування до Університету для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти мають:

особи, яким відповідно до Закону України «Про охорону дитинства» надане таке право;

особи, яким відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» надане таке право при вступі до військових навчальних підрозділів Університету;

особи, яким відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» надане таке право;

особи, яким відповідно до Указу Президента України від 21 лютого 2002 року № 157 «Про додаткові заходи щодо посилення турботи про захисників Вітчизни, їх правового і соціального захисту, поліпшення військово-патріотичного виховання молоді» надане таке право;

особи, які беруть участь у конкурсі відповідно до заяви з вищим пріоритетом;

особи, які мають більшу суму балів результатів вступних випробувань;

особи, які мають вищі результати вступних випробувань з максимальними ваговими коефіцієнтами;

осіб, які мають вищий середній бал атестата про загальну середню освіту.

випускники старшої школи (повна загальна середня освіта), нагороджені золотою або срібною медаллю, при вступі на основі повної загальної середньої освіти;

особи, які пройшли професійний відбір і мають рекомендацію на навчання;

особи, які мають стаж роботи за спеціальностями, що є профільними для Університету (з урахуванням його тривалості);

особи, які мають визначні досягнення в мистецтві або спорті.

З більш детальними правилами прийому до Університету можно ознайомитись на офіційному веб-сайті Університету : http://nlu.edu.ua

Последние комментарии