У прокуратурі Луганської області проведено нараду

У прокуратурі Луганської області проведено нараду з питання додержання вимог законів у діяльності кримінально-виконавчої інспекції щодо мобілізації та призову на військову службу осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Захід відбувся  під головуванням заступника прокурора області  за участі  керівництва Управління  Державної пенітенціарної служби України в Луганській області, кримінально-виконавчої інспекції, заступника військового комісару Луганського обласного військового комісаріату, працівників апарату прокуратури області та  прокурів районного рівня.

На нараді обговорено проблемні питання, що виникають під час  мобілізації громадян, які відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі, та перебувають на обліку в підрозділах кримінально-виконавчої інспекції.

З метою недопущення призову на військову службу осіб, яким за законом  заборонено служити,  учасниками цього заходу розроблено механізм взаємодії  між  територіальними військовими комісаріатами, інспекцією та органами прокуратури. Узгоджені положення щодо запровадження практики своєчасного звернення територіальними підрозділами інспекції до суду з означених питань по виконанню вироків.

За результатами заходу прийнято спільне рішення.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області 

Последние комментарии