Протягом минулої доби основними напрямками дій противника по лінії зіткнення на Луганщині були Кримське та Станиця Луганська

Останню добу  станом на 7-му ранку 6 липня 2015 року обстановка на Луганському напрямку залишається напруженою.  Про це повідомляє сайт речника АТО в Луганській області.

Зафіксовано 9 обстрілів. Бойовики так званої «ЛНР» били по позиціях сил АТО в районах населених пунктів Золоте-4, Станиця Луганська, Кримське Та Щастя.

О 20.20 зі сторони м. Первомайська (підконтрольного «ЛНР») російські найманці обстріляли зі стрілецької зброї блокпост ДПС, що знаходиться поблизу м. Золоте-4. Внаслідок цього отримав поранення прикордонник 1989 р.н., уродженець Одещини. Солдата доставлено до Лисичанської міської лікарні.

З 01.45 до 02.15 з напрямку району пам’ятника «Князю Ігорю» (підконтрольної «ЛНР») здійснено обстріл з «АГС-17» та міномету 82 мм (3 постріли) по двох ВОП ЗСУ, що на південно-східній околиці Станиці Луганської.

з 21.10 по 22.10 бойовики так званої «ЛНР» били з АГС-17, ЗУ-23-2, ДШК, стрілецької зброї з напрямку Слов’яносербська по Кримському.

З 21.10 протягом 4 годин тривав обстріл РОП на висотці в районі того ж Кримського. Терористи застосовували 82 мм міномет, АГС-17, ЗУ-23-2, ДШК та стрілецьку зброю.

На світанку з 4.40 по 5.30 з напрямку території «Мілова гора» (підконтрольної «ЛНР») здійснено три обстріли з «СПГ-9» та «АГС-17» ВОП ЗСУ, що розташований поблизу мосту м. Щастя Новоайдарського району. А з 20.00 до 20.35 з напрямку тієї ж «Мілової гори» російські найманці обстріляли ТЕС м. Щастя з 120 мм міномету, який заборонений Мінськими домовленостями. Зафіксовано 12 розривів мін.

Отож протягом минулої доби основними напрямками дій противника по лінії зіткнення на Луганщині були Кримське та Станиця Луганська. У темну пору доби зафіксовано 2 прольоти безпілотників противника у напрямках Чапаєво – Капітанове та Тепле – Весела Гора.
Незворотних втрат серед особового складу сил АТО не допущено.

Будівельні організації області спільно з інженерними загонами ЗСУ завершують зведення фортифікаційних споруд.

5 липня з 12.00 до 13.00 внаслідок обстрілу з напрямку населених пунктів Піонерське та Ніколаєвка (підконтрольні т.з. «ЛНР») на території Станично-Луганського лісництва поблизу с. Болотене та станції Ільїнка сталося займання соснового лісу (приблизно 15 га). Луганська обласна військово-цивільна адміністрація вживає заходів щодо локалізації пожежі, яке ускладнено наявністю снарядів, які не розірвалися, та проведенням розмінювання території.
За повідомленням прес-служби Головного управління МНС у Луганській області протягом червня підпорядковані йому підрозділи було здійснили 83 виїзди по тривозі. Піротехнічні загони МНС провели очищення території на площі 23,43 га, в результаті чого виявлено та знешкоджено 65 ВНП.

Последние комментарии