Під вогневим ударом бойовиків – Золоте та Станиця Луганська. 2 українських військовослужбовця

За добу станом на 7-му ранку 28 червня 2015 року обстановка на Луганському напрямку залишалася напруженою. Про це повідомляє сайт речника АТО в Луганській області.

Вродовж доби сталася низка випадків порушення бойовиками незаконних збройних формувань так званої «ЛНР» вимог режиму припинення вогню.

Зафіксовано 24 обстріли позицій Збройних сил України в районах населених пунктів Золоте, Станиця Луганська, Щастя, Кримське, а також сіл Троїцьке, Богуславське та передмістя Попасної — Дружба.

Протягом минулої ночі Станицю Луганську російські найманці обстріляли з 82-мм мінометів, АГС-17 та стрілецької зброї. Вогонь вівся з правого берега Сіверського Донця, окупованого бойовиками т. з. «ЛНР». У результаті у центральній частині селища в кількох місцях перебито газопровід, пошкоджено фасади житлових будинків.

Зусиллями Луганської обласної військово-цивільної адміністрації зі світанком ремонтники зуміли усунути пошкодження й відновити подачу газу, однак райцентр і прилеглі села все ще залишаються без електро- й водопостачання. Електроенергію, яка подається сюди по резервній лінії з Росії, вимкнуто на території підконтрольній т.з. «Новоросії».

Сьогодні до насосів, що забезпечують подачу води до центрального колектора, підключать генератори.

Внаслідок учорашнього мінометного обстрілу були поранені двоє українських військовослужбовця. Обидва госпіталізовані.

ВОП підрозділів Збройних Сил України зазнали обстрілів поблизу Золотого двічі ввечері та уночі з великокаліберного кулемета. Російські найманці вели вогонь з напрямку підконтрольного т.з. «ЛНР» Первомайська.

О 4-00 – 4-10- по Золотому з боку окупованого Молодіжного терористи били з 82-мм та 120-мм мінометів. Зафіксовано 60 розривів мін. А з 4-50 по 5-50 адепти «руського мира» застосували озброєння танка. З напрямку окупованого Первомайська відбулося до 10 пострілів.

Після 3-ї години після півночі бойовики обстріляли з «Градів» насосну станцію в с.Світличне Попаснянського району. Станція подає воду в прифронтові села контрольованої Україною території, а також на окуповану частину Луганщини. Внаслідок вогневого удару об’єкт сильно пошкоджений. Без води залишаються села Нижнє, Світличне, Тошківка, Чехірове та Новотошківка на контрольованій Україною території та частина окупованої території. Зусиллями підприємств області проводиться оперативний ремонт.

Після опівночі зі стрілецької зброї обстріляне село Богуславське Попаснянського районую, а в 3-00 ночі – з САУ (152 мм) — передмістя м. Попасна Дружба. З напрямку окупованого російськими найманцями Калинового здійснено 30 пострілів. у результаті цей район повністю знеструмлений, світла немає також у мікрорайоні райцентру «16-й».
Незворотних втрат серед особового складу ЗС не допущено.

Противник, у нічний час, продовжує активно використовувати безпілотні літальні апарати з розвідувальною метою. Підрозділи ЗС України виконували визначені бойові завдання.

Последние комментарии