Засіб реабілітації, як шлях до активного та повноцінного життя молоді з обмеженими фізичними можливостями

Засіб реабілітації, як шлях до активного та повноцінного життя молоді з обмеженими фізичними можливостями

Саме під такою назвою до Дня молоді, з 22 по 30 червня, стартував захід, мета якого максимально допомогти молоді з обмеженими фізичними можливостями відчувати себе комфортно на своєму засобі пересування. Про це повідомляє Управління молоді та спорту Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Так, більше 50 молодих людей з обмеженими можливостями (в тому числі молодь з Луганщини) отримають перероблений спеціально під нього засіб пересування.

Це стало можливим завдяки кропіткій роботі представників Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями та при всебічній підтримці Управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, громадських організацій людей з інвалідністю в США, Луганської обласної молодіжної громадської організації «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу – Схід».

На сьогодні Центр має змогу допомогти молоді з порушеннями опорно-рухового апарату та зору в отриманні інвалідних візків, ходунків, тростей, попередньо здійснивши необхідний ремонт (в разі потреби), переробивши модель реабілітаційного засобу під індивідуальні особливості користувача, а також провести інформаційну-ознайомчу бесіду, щодо експлуатації; надати консультацію стосовно властивостей засобу та запобігання його несправності.

Надзвичайно велику роботу у вирішенні питань відносно технічних засобів реабілітації було здійснено Національною Асамблеєю інвалідів України, колектив якої доклав багато зусиль, для забезпечення засобами реабілітації людей з інвалідністю зі Сходу України.

Підштовхнуло спеціалістів Центру провести такий захід опитування серед хлопців та дівчат Луганської області (в тому числі вимушених переселенців в інші міста України). Результати опитування були невтішні - більшість з них рідко виходять з домівок чи квартир, бо стикаються з безліччю архітектурних бар’єрів і неможливістю вільного переміщення без допомоги технічних засобів реабілітації чи пристосування.

Відсутність технічних засобів реабілітації позбавляє молодь можливості не тільки бути більше незалежною та підтримувати фізичну форму, а й робить не можливим навчання безпосередньо в навчальному закладі, відвідувати спортивні заняття, бути в колі друзів.

Для багатьох людей труднощі виникають, навіть, на території власної оселі.

Подібна акція сприятиме здобуттю молоді з проблемами здоров’я впевненості у собі, покращенню самопочуття, та шансу, вести активний та незалежний спосіб життя.

Особливу подяку за допомогу у заході спеціалісти Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями висловлюють Paul Brunson - Returned Peace Corps Volunteer, Nadja Myronenko, Олені Бікла.

Последние комментарии