Державтоінспекція Луганської області проводить профілактичні заходи щодо забезпечення безпеки пасажирських перевезень

Питання контролю за забезпеченням безпеки дорожнього руху на пасажирському транспорті є одним із найбільш пріоритетних для Державтоінспекції. Це пов'язано, насамперед, з тим, що пасажирський транспорт наймасовіший і тому наслідки в дорожньо-транспортних пригодах за участю автобусів завжди на порядок вище і відчутніше.

З метою попередження аварій на пасажирському транспорті в країні, тривають профілактичні заходи «Автобус-2015».

У рамках проведених заходів у Луганській області створено робочу групу, до складу якої входять представники Управління інфраструктури та туризму Луганської облдержадміністрації, податкової інспекції, управління Міндоходов, управління по боротьбі з економічними злочинами, Управління Державтоінспекції та УСБУ.

На координаційній нараді, яка відбулася на передодні, члени групи, попередньо обговорили питання взаємодії при проведенні спільних рейдів.

Перший спільний рейд відбувся в м. Сєвєродонецьку  24 червня, на який були запрошені представники ЗМІ.

При проведенні даних заходів співробітниками ДАІ основна увага зверталась на профілактику порушень Правил дорожнього руху водіями пасажирського транспорту.

Представники служб і відомств перевіряли наявність дозвільних документів на законність надання послуг у сфері пасажироперевезень.

Співробітники Державтоінспекції в рамках своєї компетенції, здійснюючи нагляд за дорожнім рухом, звертали увагу на припинення грубих порушень Правил дорожнього руху.

За час проведення заходів «Автобус-2015» співробітниками ДАІ виявлено понад 80 порушень ПДР, у тому числі керування транспортом у нетверезому стані, 6 фактів несправності автобусів, 12 - порушень правил перевезення пасажирів та ін.

Під час літніх відпусток і дитячих канікул у зоні особливої уваги інспекторів ДАІ знаходяться нерегулярні перевезення пасажирів, у тому числі організованих груп дітей до місць відпочинку.

Крім цього, у рамках рейду перевірено технічний стан пасажирського транспорту, його готовність до експлуатації в літній період.

Все ж основні зусилля учасників акції спрямовано на профілактику та роз'яснювальну роботу щодо попередження порушень законодавства серед водійського складу пасажирського транспорту.

Проведені спільні рейди дозволять попередити дорожні пригоди за участю автобусів і запобігти тяжкість їх наслідків.


ВДАІ з обслуговування  м.Сєвєродонецьк

Последние комментарии