Знай наших шахістів!

Знай наших шахістів!

«Удачі!», «Перемоги!» - наввипередки бажали батьки, проводжаючи на обласний чемпіонат з шахів у м. Кремінна своїх дітей, вихованців гуртка «Юні шахісти» Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості. П'ятьох дітлахів супроводжували в поїздці керівник гуртка Сергій Серяков, нескінченно-спекотна погода, цілеспрямованість і невтомні розмови про шахи.

З 13 по 15 червня 22 юних представника Луганської області виборювали інтелектуальну перемогу в обласному чемпіонаті з шахів серед дітей віком до 12 років. Триденний турнір проходив за Швейцарською системою в 9 турів. Кожному супернику на гру в партію надавалися 1 година і 5 хв. (гра тривалістю в 1 годину вважається короткою партією).

Серед гравців віком до 12 років, Чумак Владислав (СЗШ № 4) і Степикін Микола (НВК «Школа-колегіум») виявилися сильнішими за інших суперників – з відривом у 3 очки, у 9-ти турах набрали по 8,5 очок, що є відмінним результатом! Варто сказати, що між собою наші хлопці зіграли в нічию. Серед гравців віком до 10 років, Ряснянський Артем (ССШ № 17) посів 4-е місце, що теж для нас не просто гарний, а знаковий результат!

Цікава боротьба і складні партії забезпечували високий рівень гри – значно вищий, ніж шкільний і, навіть, міський. Головним суддею змагань був Володимир Поляков, суддя 1 категорії. Наші шахісти, вперше беручи участь у чемпіонаті такого рівня, дуже переживаючи і підтримуючи, уплітаючи морозиво, попутно «накачували» один-одного додатковими знаннями, розбирали партію захисту Бенноні та «Іспанські тортури» (гострий гамбіт). Старання, знання і багатогодинні заняття допомогли юним сєвєродончанам отримати золоті та срібні медалі, дипломи переможця. Щиро радіємо і вітаємо з успіхом Свергунову Єлизавету (НВК «Школа-колегіум»), яка посіла на чемпіонаті 1 місце; Шипілову Єлизавету (СЗШ № 13) та Чумак Владислава, які посіли 2-і місця! Вітаємо з цими перемогами і керівника гуртка С.М.Серякова – доброго, терплячого і уважного наставника, поруч з яким зростають у всіх сенсах його гуртківці – Влад займається 3 роки, Артем – 2 роки, Коля і обидві Лізи пройшли навчання першого року. Вітаємо з цими серйозними перемогами і дякуємо за участь дітей в обласному чемпіонаті всіх, хто до цього причетний – близьких і рідних, наше батьківство.

На початку липня відбудеться першість області серед дітей віком до 14 та 16 років. Повертаючись додому, наші вихованці завели розмову про можливість своєї участі і в цій першості. У будь-якому випадку, бажаємо вам, наша надія, наші діти, успіху, перемог, здоров'я, радості – того, що бажають вам батьки! А Сергію Миколайовичу побажаємо енергійних, наполегливих, талановитих, вдячних вихованців. Таких само, як ті, що у нього вже є!

 

Зав. відділом СМ ЦДЮТ Інна Жорнік.

Последние комментарии