Представництво інтересів громадян та держави

Необхідність захисту інтересів держави покладає на прокуратуру обов’язок представництва інтересів держави в суді відповідно до ст.121 Конституції України.

На виконання функції представництва  інтересів громадянина або держави в суді прокуратурою м.Сєвєродонецька протягом 2015 року заявлено 25 позовів на загальну суму більш 4 млн.грн. З них 22 позови  в інтересах держави та 3 на захист прав та  інтересів громадян.

Так, в інтересах Пенсійного фонду України в м.Сєвєродонецька протягом року прокуратурою міста заявлено 7 позовів на загальну суму 774 тис.грн., які на даний час задоволено.

Для стягнення податкового боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування прокуратурою міста до підприємств-боржників заявлено позови на суму 1,2 млн.грн., які  також розглянуто та задоволено.

На захист інтересів держави прокуратурою міста заявлено 3 позови зпитань стягнення боргів з оподаткування на суму майже 1,5 млн.грн., з питань земельних відносин на суму 400 тис.грн.

Протягом року прокуратурою міста в судовому порядку захищались інтереси неповнолітніх, інвалідів та чорнобильців. Усі позови прокуратури міста  в інтересах громадян задоволено та поновлено їх права.

 

Ірина Новохацька, прокурор прокуратури м.Сєвєродонецька

Последние комментарии