«Підтримано державне обвинувачення»

Неуважність та байдужість батьків однієї родини  привело до горя у другій родині.

Так, у січні місяці цього року перебуваючи на лікуванні в лікарні, маючи злочинний намір, спрямований на умисне вбивство, який раптово виник на ґрунті неприязних відносин та реалізуючи свій намір, громадянин І  складним ножем, що мав при собі, став наносити удари в область грудної клітини та черевної порожнини спереду іншому громадянину В.

Через 5-6 хвилин після завданих громадянину В. тілесних ушкоджень настала смерть останнього. Тобто громадянин І скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст.115 КК України, а саме умисне вбивство. Завдяки оперативним діям працівникам міліції та прокуратури вказаний злочин розкритий по гарячим слідам, злочинець затриманий.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що затриманий і раніше притягувався за вчинення злочинів і неодноразово  проходив лікування у психіатричних закладах та мав психічну хворобу, у зв’язку з чим отримав 2-гу групу інвалідності. Також з’ясовано, що затриманий навіть причиняв тілесні ушкодження своїй матері (теж ножем). Так, причиною злочинного наміру, спрямованого на умисне вбивство був жарт потерпілого (що нібито вбитий тайно спостерігає за ним). Після проведення судово-медичної (психіатричної) експертизи, особа, що скоїла злочин визнана неосудною та потребує у застосуванні до неї примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричної лікарні із суворим наглядом.

Так, рішенням суду у червні місяці цього року до громадянина І застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричної лікарні із суворим наглядом.

Таким чином, суд поставив крапку в даній історії.

Однак, необхідно зазначити, що цього вбивства могло б і не бути аби родина громадянина І вживала необхідні заходи, щодо обмеження у спілкуванні з оточуючими, і він постійно б отримував необхідну медичну допомогу, а життя людини вже не повернути.

 

О.В.Гайдидей, старший прокурор прокуратури м. Сєвєродонецька

Последние комментарии