В Сєвєродонецьку відбулася презентація книги про події минулого року

В Сєвєродонецьку відбулася презентація книги про події минулого року

В Сєвєродонецькій міській публічній бібліотеці відбулася довгоочікувана презентація книги української письменниці, мешканки Сєвєродонецька, Світлани Талан. «Оголений нерв», - так називається нова книга письменниці.

«Я почала працювати над іншим романом, але навесні вже почалися мітинги, - поділилася зі своїми читачами письменниця, - Було видно, як вірус сепаратизму починає швидко розноситися. До нас почали звертатися знайомі у соцмережах, чому так сталося. Я намагалася розповісти, потім почала писати роман. Хоча сюжет був уже готовий, але я слідкувала за подіями. Я працювала над ним 10 місяців. Це роман, який читається з болем. І потрібно все пережити».

Головна героїня роману – жінка Настя. Всі події розгортаються навколо її родини – свекрухи, доньки, сина. Образ головної героїні – збірний, але взятий із життя, каже письменниця. Щодо останніх героїв, вони теж взяті з життя. Історія розколу родини через різні погляди. Син повернувся з майдану, поранений. Донька зовсім по-іншому сприймає події і йде в «ополчення». Чи зможе сім`я знайти порозуміння, чи змириться з ними Настя?..

Вулицями нашого міста, БТРами, війна прокатилася по життю кожної людини. Війна прокатилася, як по родинах, так і по душах. У матері не залишилось вибору, бо діти для неї залишилися дітьми, по які боки вони не були б.

«Світлана пише так, як в організмі в людини, про те, що болить, де є проблеми», - поділилася своїми враженнями від творчості письменниці Людмила Синельник, член громадської організації «Відродження сходу», при підтримці якої і відбувся цей захід.

«Це не перший захід, який ми організовуємо, - розповіла у вітальній речі Вікторія Нікольська, голова ГО «Відродження сходу». Заходи пройшли вже в Лисичанську, Рубіжному, та за словами активістів, на цьому вони не зупиняться.

Книга вже вийшла у видавництві Книжковий клуб та, за словами відвідувачів заходу, стане одною з затребуваних книг, як в Сєвєродонецьку, так і в Україні.

Последние комментарии