Підбито підсумки участі школярів у предметних учнівських олімпіадах

Підбито підсумки участі школярів у предметних учнівських олімпіадах

Наприкінці навчального року традиційно підбиваються підсумки участі школярів у предметних учнівських олімпіадах та захисті наукових робіт. Незважаючи на непрості обставини, сєвєродончани змогли продемонструвати найкращі результати за останні десять років. Це стало можливим завдяки постійній наполегливій праці школярів на уроках з досвідченими педагогами і самостійно вдома.

Для участі в Третьому етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад від міста було запрошено команду в кількості 100 учнів, серед яких 85 стали призерами. Шість учнів брали участь у Другому етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких та науково-технічних робіт Малої академії наук України і четверо посіли призові місця. У Четвертому етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад призові місця посіли четверо учнів. У Третьому етапі конкурсу-захисту МАН северодончанин виборов одне з призових місць. 

Урочиста церемонія нагородження школярів відбулася в актовому залі СЗШ №8, куди юні обдарування прийшли в супроводі родичів та вихователів.

«Я висловлюю вам і вашим педагогам слова щирої вдячності за сумлінну працю, наполегливість, яку ви виявили у вивченні основ наук, – звернулася до присутніх начальник відділу освіти міськради Ольга Каширіна. – Тільки вдалий тандем творчих учителів та учнів спроможний піднятися до тих висот, які ви сьогодні підкорили. Ви – юна наукова еліта нашого міста, області, держави. Ми дуже пишаємося вами і дякуємо вашим батькам за підтримку та створення сприятливих умов для вашого розвитку». 

Усі переможці та призери були нагороджені Грамотами департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

Того ж дня у залі засідань міської ради вітали педагогів, наукових керівників, які доклали зусиль до підготовки юних переможців. Талановитих вчителів, справжніх фахівців своєї справи привітав міський голова Валентин Казаков: «Шановні педагоги, сьогодні вами пишається все наше місто. Я думаю, що тут зібралися кращі представники цієї почесної професії. Ми живемо в складний час, коли все навкруги змінюється з неймовірною швидкістю. Постійні зміни програми, доповнення, нові вимоги. І в цих умовах ви з честю виконуєте свій обов’язок, вкладаєте в голови дітей основи знань, які стануть сходинкою до подальшого розвитку та здобуття професії. Велика вам вдячність та всього найкращого».

За плідну, цілеспрямовану, результативну роботу з розвитку творчих здібностей обдарованих та талановитих дітей, виховання інтелектуальної еліти міста освітян нагородили грамотами відділу освіти міськради.

На завершення церемонії заступник міського голови Сергій Терьошин підкреслив, що рівень освіти в Сєвєродонецьку завжди був надзвичайно високим і тримати цю планку коштує великих зусиль, за що він і подякував педагогам. У відповідь на поздоровлення зі словами побажання до колег і керівництва міста звернулася вчитель хімії СЗШ №11, керівник міського методичного об’єднання, дипломант республіканського етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015» Жанна Шиліна, яка неодноразово готувала переможців та призерів олімпіад. 

 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»   

Последние комментарии