Держсанепідслужба України попереджує

Держсанепідслужба України попереджує

Держсанепідслужба України повідомляє про ускладнення епідемічної ситуації із захворюваності на гострі кишкові інфекції, серед населення м.Чернігів.

За період з 18 по 28 травня 2015 року в Чернігівське міське управління Головного управління ДСЕС України в Чернігівській області надійшло 66 екстрених повідомлень про випадки захворювання на гострі кишкові інфекції, з яких у 34 випадках лабораторно підтверджено діагноз сальмонельозу ( SalmonellaEnteritidis-32, SalmonellaTiphymurium-1, SalmonellaFulica- 1).

При епідеміологічному розслідування з’ясовано, що ймовірними факторами передачі збудника інфекції можуть бути наступні продукти: майонез, куряче м'ясо (стегенця, крильця, фарш, печінка) та яйця, які придбані в різних торгових точках міста та вживались в їжу в основному в домашніх умовах.

Також звертаємо Вашу увагу на те, що захворюваність на сальмонельоз серед населення м. Сєвєродонецька за травень 2015 року зросла, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року на 35%.

Сєвєродонецьке міськрайонне Управління ДСЕС у Луганській області нагадує деякі прості правила:

1. Вибирайте безпечні харчові продукти.

2. Ретельно готуйте  їжу.

3. Їжте приготовлену їжу без зволікання.

4. Ретельно зберігайте харчові продукти. Якщо Ви приготували їжу про запас або хочете після вживання зберегти її частину, майте на увазі, що вона повинна зберігатися або гарячою (близько або вище 60 ° С), або холодної (близько або нижче 10 ° С). Їжу для дітей краще взагалі не піддавати зберіганню.

5. Ретельно підігрівайте приготовлену заздалегідь їжу.

6. Уникайте контакту між сирими і готовими харчовими продуктами.

7. Часто мийте руки.

8. Використовуйте чисту воду.

Дотримання цих простих правил допоможе Вам уникнути багатьох проблем зі здоров'ям, уберегтися від захворювань гострими кишковими інфекціями.

При появі перших ознак кишкової інфекції зверніться до лікаря!

Пам'ятайте, що хворобу легше попередити, ніж лікувати. Бережіть себе!

 

Єсипов В.Д., начальник  Сєвєродонецького міськрайоного управління, Головний  державний санітарний лікар м. Сєвєродонецька 

Последние комментарии