Бойовики т.з. "ЛНР" продовжують застосовувати заборонені Мінськими домовленостями озброєння

З 07.00 23.05. до 07.00 24.05.2015 року обстановка на Луганському напрямку залишалася складною. Актуальною залишалася загроза відновлення бойовиками НЗФ т.зв. «ЛНР» активних бойових дій. Всі підрозділи ЗС України знаходилися у готовності до відбиття будь-яких терористичних атак.

Про це повідомляє офіційний сайт речника АТО в Луганськй області.

За минулу добу на Луганському напрямку зафіксовано загалом 15 обстрілів та 2 бойових зіткнення. У порушення Мінських угод щодо дотримання «режиму тиші», починаючи із 19.00 минулої доби терористи здійснили 8 обстрілів вогневих позицій ЗС України в районі населених пунктів СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА та ЩАСТЯ. Бойовики т.зв. «ЛНР» вели хаотичний послідовний турбуючий вогонь з гранатометів АГС-17, СПГ-9, кулеметів РПК ДШК та іншої стрілецької зброї. За вказаний період бойовики тричі застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 міліметрів. Невідворотних втрат особового складу ЗС України не допущено.

Основні зусилля адептів «руського мира» зосереджувались на проведенні заходів із перегрупування та доукомплектування загонів НЗФ особовим складом. Тривала активізація ДРГ бойовиків з метою здійснення диверсій у глибокому тилу сил АТО.

ЗС України повністю контролюють ситуацію на Луганщині та ведуть спостереження за діями російських найманців. Їх угрупування продовжували приховане переміщення військової техніки, накопичення боєприпасів, матеріально-технічних запасів та паливо-мастильних матеріалів. Бойовики т.з. ЛНР нарощували чисельність свого угруповання вздовж смуги зіткнення. Засобами ППО ЗС України зафіксовано чотири розвідувальні прольоти БПЛА противника. Загрозлива ситуація зберігається у напрямах на н.п. ЩАСТЯ,  СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА.

Оперативне відео зі Станиці Луганської 

Последние комментарии