Запроваджено Програму державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення

В умовах сьогодення питання ощадливого використання паливно-енергетичних ресурсів, заміщення газу альтернативними видами палива та державна підтримка впровадження енергоефективних заходів є надзвичайно важливим для сучасної України.

З жовтня 2014 року Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України запроваджено Програму державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення (далі – Програма). Механізм забезпечує відшкодування 20% тіла кредиту, отриманого населенням в ПАТ «Ощадбанк», на придбання твердопаливних та електричних котлів.

На засіданні Кабінету Міністрів України 8 квітня 2015 року прийняті зміни до Програми, які спрямовані на стимулювання населення, зокрема власників індивідуальних будинків, ОСББ та житлово-будівельних кооперативів до впровадження енергоефективних заходів.

Механізм забезпечує відшкодування частини суми кредитів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів у багатоквартирних та одноквартирних будинках за такими напрямками у таких розмірах:

– 30% (але не більше 10 тис. грн.) – для фізичних осіб (населення) для впровадження заходів у одноквартирних будинках (та квартирах багатоквартирних будинків);

– 40% – для ОСББ (ЖБК) для впровадження заходів у багатоквартирних будинках.

Пропонуємо використати можливість отримання державної фінансової підтримки для здійснення заходів з підвищення енергоефективності житлових будинків, енергозбереження та заміни газових котлів на котли, що використовують будь-які інші види палива та енергії.

 

Перший заступник міського голови П.Г. Чернишин

Последние комментарии