Засобами ППО ЗС України знищено два безпілотники бойовиків т.зв. «ЛНР»

Станом на 7-му ранку 29 квітня 2015 року обстановка на Луганському напрямку суттєвих змін не зазнала.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Порушуючи Мінські домовленості, минулої доби у денний та вечірній час ворог з метою провокацій здійснив 13 обстрілів позицій ЗС України. Окрім цього відбулися 2 вогневі зіткнення з ДРГ бойовиків, яка намагалася перетнути зону відповідальності взводного опорного пункту ЗС України з напрямку СЛОВ’ЯНОСЕРБСЬКА. Вогнем зі стрілецької зброї та автоматичного гранатомета АГС-17 українські воїни відбили напад російських найманців.

Також наші позиції обстрілювалися терористами з напрямків н.п. СОКІЛЬНИКИ, ГОЛУБІВСЬКЕ, района пам’ятника КНЯЗЮ ІГОРЮ та по три рази – зі сторони СЛОВЯНОСЕРБСЬКА, ВЕСЕЛОЇ ГОРИ та МІЛОВОЇ ГОРИ. Під час обстрілів бойовики бандформування «ЛНР» застосовували стрілецьку зброю, автоматичні гранатомети, зенітні установки та міномети. Втрат особового складу ЗС України за минулу добу на Луганському напрямкуне було.

Втім, сьогодні з 7.20 до 7.30 бойовики з напрямку с. КРАСНИЙ ЛИМАН обстріляли наші позиції в районі мосту у с. ТРЬОХІЗБЕНКА з АГС та СВД. Було поранено 3 військовослужбовці. 2 – важко, 1- легко. Усіх доставлено у міську лікарню с. НОВОАЙДАР.

Ворог активно перегруповується та доукомплектовував свої угрупування особовим складом та бойовою технікою. Триває приховане переміщення військової техніки, накопичували боєприпаси, нарощували вогневу міць вздовж смуги зіткнення. Бойовики здійснювали підготовку місцевості на ймовірних напрямках бойових дій, і  за допомогою спостережних постів проводили активний збір інформації щодо діяльності сил АТО.

Найбільш загрозлива ситуація зберігається в районі н.п. СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, ЩАСТЯ та ТРЬОХІЗБЕНКА.

Було зафіксовано 6 розвідувальних прольотів ворожих БПЛА. Безпілотники противника було зафіксовано в районах н.п. КАПІТАНОВО, РАЙГОРОДКА, ТРЬОХІЗБЕНКА, СТАРОБІЛЬСЬК, ТЕПЛЕ та БУТКІВКА. Засобами підрозділів ППО ЗС України два ворожих безпілотника знищено.

Українські інженерні загони разом з обласними будівельними організаціями виконували завдання з нарощування системи інженерних загороджень. Обаштовано 7 капонірів, 2 бліндажа, 140 м траншей, прокладено 800 м колонного шляху, перекрито 3 щілини.

Загальновійськові резерви, резерв негайного реагування, артилерійський та протитанкові резерви сил АТО на Луганському напрямку готові до виконання завдань за призначенням. З особовим складом резервів проводилися тренування – підрозділи Збройних Сил України  охороняли та обороняли базові табори, блокпости, взводні та ротні опорні пункти, вели розвідку, відповідали на провокаційні обстріли та відбивали напади ДРГ бойовиків т.зв. «ЛНР».

Последние комментарии